PRENOS V ŽIVO

VIDEO: Rušane navdušile mišice
Skoraj gola in zelo mišičasta telesa. Po dvajsetih letih premora

FOTO: Šajke že 10 let zabavajo in širijo ljudsko izročilo

Minulo nedeljo so v dvorani v Vuhredu praznovale Šajke. Že deset let zabavajo in širijo kulturno dediščino v občini Radlje ob Dravi in drugod.

deseta obletnica šajk

Šajke so svoj jubilej praznovale v družbi številnih gostov, ki so poleg njih zabavali obiskovalce v nabito polni dvorani.  Župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik in župan sosednje občine Vuzenica Franjo Golob,  sta Šajkam ob jubileju zaželela še mnogo uspešnih ustvarjalnih let.

Vodja skupine Lea Glazer se je spominjala začetkov delovanja Šajk. Spomnila se je tudi prvega večera, ko so poprijele za “kuhlje” in lonce  ter “uporabile” svoje glasilke in začele ustvarjati.

Članice etno skupine Šajke so si ob 10. obletnici zaželel še vsaj toliko koncertov in nadaljevanje širjenje kulturne dediščine. Za 10 let delovanja so Šajke prejele tudi priznanje s strani Javnega sklada Republike Slovenije Območne izpostave Radlje bo Dravi (JSKD OI Radlje ob Dravi).

Galerija

© Vse pravice pridržane BK TV          Tržaška 65, 2000 Maribor | Tel: +386 (0) 41 396 426 (mobitel) | Email: urednistvo.lokalec.si@gmail.com | Odgovoren urednik: Boštjan Lesjak