05:59, pet, 29. Mar

FOTO: Prijatelji pokojnega Maria v znak protesta prižgali sveče





Danes v Mariboru prižgali sveče in izvedli tihi protest za tragično preminulega Maria Krnjića.

Vir: M. Pigac
Vir: M. Pigac

Prijatelji in znanci 25-letnega Maria Krnjića, ki je izgubil boj za življenje, potem ko je bil minulo nedeljo zaboden pri mariborski tržnici, kjer se je odvijal množičen pretep, so se danes od preminulega poslovili. S pokopališča so se odpravili na kraj tragičnega dogodka in pred Policijsko upravo (PU) Maribor, kjer so vznak tihega protesta prižgali sveče, zagorele pa so tudi bakle.

Udeleženci pa so na shodu povedali:

“Danes mineva pet dni,  odkar je naš Mario prejel usodne poškodbe. V teh petih dneh, ki so minili, policija še ni uspela sestaviti celotne zgodbe in pripreti krvnika – kljub temu, da se je dogodek zgodil pred ogromno pričami in so ga posnele kamere. Naš namen današnjega zbora ni pametovati, kako naj kdo opravlja svoje delo. Pristojnim organom želimo izreči vso podporo pri iskanju izmečka, krivega za to dejanje.”

“Kljub temu nas celotna bega situacija. Kljub temu, da nismo strokovnjaki na tem področju, pa po naši osnovni logiki ne razumemo, kako je mogoče, da se ob zgodnjih jutranjih urah avto mimo vseh kamer pripelje nazaj do Celja?”

“Kako je mogoče, da kljub vsem pričam pred dotičnim klubom, se vedno nimamo celotne zgodbe?”

“Kako je mogoče, da Celjan, ki je tudi sam porezan po rokah, še ni v priporu in se mora danes udeležiti informativnega pogovora?”

“Kako je mogoče, da še nobena notranjost avta ni bila pregledana zaradi iskanja Marijeve krvi?”

“Kako je sprejemljivo, da policija tava v temi, med tem ko ji vse informacije prihajajo iz strani Mariborčank in Mariborčanov, Marijevih prijateljev?”

“Glede na to, da sta se pretepali skupina Mariborčanov in skupina Celjanov, ni jasno, zakaj so bili prvi osumljenci Mariborčani ?!?”

“Kako je mogoče, da policija za banalne pretepe takoj urgira, zapira in posplošuje, v tem primeru pa naj bi tavali v temi?”

Vir: M. Pigac

Dopolnjeno 13.1., ob 8.30 z odzivom PU Maribor

Spoštovani prijatelji in znanci mladega Maria, spoštovani vsi, ki žalujete za njim, spoštovani udeleženci pogreba.

Popoldan   ste   izrazili  svoj  tihi  protest  in  objavili  vašo  izjavo. Zahvaljujemo  se vam za izrečeno podporo pri iskanju storilca oz. storilcev tega hudega kaznivega dejanja.

Policija  je do sedaj zbrala določena obvestila. Obdelala in ovrednotila je tudi  določene  dokaze  in  sledi s kraja kaznivega dejanja, kar terja svoj čas.  Zraven  tega policija dela v skladu z zakoni in ustavo. To pomeni, da tudi  morebitnim  osumljencem  zagotavljamo  vse človekove pravice in da ne moremo  določenih  procesnih  opravil  opraviti  samo  zato,  ker  se zdijo logične, ampak moramo spoštovati predpise. Verjetno nam je vsem v interesu,
da  ne samo da odkrijemo storilca ali storilce tega dejanja, ampak da jih z dokazi,  ki  bodo  prestali  tudi tehtanje na sodišču, pripeljemo pred roko pravice. Zato so določeni še na prostosti.

Verjamemo,  da  je prič tega dogodka veliko. Verjamemo, da je veliko takih, ki  poznajo  vse  podrobnosti  dogajanja  pred  pretepom  in  tudi po njem. Verjamemo,  da  je  veliko  tudi takih, ki poznajo »celotno zgodbo«. Vendar spoštovani,  policiji se na naš poziv, da naj se nam javijo priče, ni javil nihče. Niti ena sama priča ne. Morda se v javnosti širijo različne govorice in različna pričevanja, vendar policiji se ni javil nihče. Pa bi se morali.
Zaradi vašega prijatelja in znanca in zato, da najdemo njegovega krvnika in krvnike.

Zagotovo  razumete,  da  vseh informacij ne moremo deliti z javnostjo, zato vas  prosim,  da  policiji pustite čas, da kvalitetno opravi svoje delo. Še vedno  pa  ste  dobrodošli  vsi,  ki o tem dejanju ali storilcih še karkoli veste,  da  nam to sporočite na interventno telefonsko številko 113, ali na anonimni  telefon  policije  080  1200  in  tudi  sami prispevate k uspešni kriminalistični  preiskavi  ter  nam  na  tak način tudi konkretno izrazite podporo, ki jo omenjate v vašem sporočilu.

Obenem  vam  tudi  mi  sporočamo,  da  ne  bomo odnehali, dokler ne primemo
storilca ali storilcev in jih pripeljemo pred sodišče.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.