01:29, pet, 19. Apr

FOTO: Od danes v Mariboru na voljo Unicefove punčke





Unicefove Punčke iz cunj bodo v predprazničnih dneh razveseljevale prebivalce in obiskovalce Maribora. Dobrodelno razstavo pisanih punčk so danes odprli v prostorih pošte na Slomškovem trgu, obiskovalci pa jih bodo lahko posvojili vse do konca leta in s tem pomagali otrokom. V preteklih letih so tako rešili že več kot 19.000 otroških življenj.

unicefove punčke iz cunj (5)Kot so oudarili na Unicefu Slovenija, se bliža praznični čas, ki je za mnoge čas družabnih večerov, veselja in praznovanja, hkrati pa je to tudi čas obdarovanja, drobnih pozornosti in obenem sočutja s tistimi, ki živijo v pomanjkanju in potrebujejo pomoč.

Vse več posameznikov in podjetij v zadnjih letih prisega na obdarovanje, ki vsebuje tudi dobrodelno noto, prav Unicefove punčke iz cunj pa so takšno edinstveno darilo – unikatna pisana bitja, ki jih vse leto izdelujejo prostovoljci in prostovoljke po vsej Sloveniji.

“Posebne so zato, ker z njimi ne razveselimo le obdarovanca, temveč s posvojitvijo punčke omogočimo zdrav začetek življenja otroku v državi v razvoju. Z donacijo v višini 20 evrov lahko zagotovimo nakup in dostavo cepiv, izobraževanje zdravstvenih delavcev in cepljenje otroka,” pojasnjujejo v Unicefu Slovenija.

S projektom Punčka iz cunj že vrsto let zbirajo sredstva za cepljenje otrok proti šestim nevarnim otroškim boleznim – davici, ošpicam, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, tuberkulozi in tetanusu – v državah v razvoju. Po podatkih omenjene mednarodne humanitarne organizacije zaradi bolezni, ki bi jih lahko enostavno preprečili s cepljenjem, vsako leto še vedno umre približno 1,5 milijona otrok.

Unicef Slovenija je zato v partnerskem sodelovanju s Pošto Slovenije v prihajajočih mesecih organiziral vrsto dobrodelnih razstav Punčk iz cunj v izbranih poštnih poslovalnicah. Prva je svoja vrata odpirla danes v prostorih osrednje mariborske poštne poslovalnice, druženje v predprazničnem vzdušju pa so popestrili glasbeni nastop učencev Osnovne šole Franceta Prešerna.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.