21:22, čet, 28. Mar

FOTO: Nesrečo z vlakom povzročil 20 -letnik





Kot smo danes že poročali, se je na železniški progi v Šentilju zgodila prometna nesreča vlaka in tovornega vozila. Nesrečo je povzročil 20 – letni voznik.

Policisti so ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče 20 – letni voznik tovornega vozila, ki je vozil po lokalni cesti iz smeri Zgornjega Dobrenja proti Šentilju. Izven naselja Štrihovec ni upošteval prometne signalizacije in je zapeljal na nezavarovan prehod ceste čez železniško progo v trenutku, ko je pripeljal mednarodni potniški vlak. Tega je upravljal 36-letni strojevodja.

FOTO: PPP Maribo
FOTO: PPP Maribor

Čelni del lokomotive je zaradi tega trčil v zadnji desni del tovornega vozila, tega pa je po trčenju odbilo v bližnji potok. Policisti so sporočili, da se je kompozicija vlaka ustavila na tirih in ni iztirila. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Materialna  škoda  na  vlaku  znaša  med 15.000 in 20.000 evri, na tovornem vozilu  pa  okoli 5.000 evrov. Policisti so vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog. Zaradi prometne nesreče je železniška proga bila zaprta do 12.30 ure.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.