09:35, čet, 28. Mar

FOTO: Na Mariborskem otoku odslej nova oblika vadbe na vodi





Na Mariborskem otoku se boste lahko v teh vročih poletnih dneh poslužili t.i. vadbe Onmat Fit  oz. “najboljše vadbe na vodi”. Gre za prvo tovrstno vadbo v Sloveniji, danes pa so jo predstavili tudi na mariborskem otoku.

“ONMAT FIT  je vadba, ki ima majhen vpliv na sklepe, saj zaradi napihljive deske ter vode absorbira udarce. Zagotavlja idealno korektivno orodje za krepitev mišične slabosti telesa ob tem pa zaradi bosonogega treninga razvija mišice prstov, sprednjega dela stopala, pete in gležnjev,” je povedal Kristijan Ladič, avtor vadbe ONMAT FIT.

mariborski otok, nova vadba, onmat fit vadba (5)

Projekt je podprla tudi Fitnes zveza Slovenije (FZS), ki bo približno v septembru začela z usposabljanjem strokovnega kadra. Kot je povedal predsednik FZS Dušan Gerlovič, so veseli “in ponosni, da smo Slovenijo uvrstili na svetovni zemljevid, saj smo ena izmed sedmih držav, ki ima svojo verzijo vadbe na blazini.”

Po besedah direktorja Športnih objektov Maribor Antona Kneza, pomeni vadba na mariborskem otoku dodatno športno ponudbo. Želijo si, da bi na ta način omogočili čimbolj pester program in čim več različnih možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

mariborski otok, nova vadba, onmat fit vadba (2)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.