22:54, čet, 18. Apr

FOTO: Močan veter odkrival strehe in podiral drevesa





Močan veter je podiral drevesa in odkrival strehe. Poklicni in prostovoljni gasilci so tako znova imeli polne roke dela.

podrta drevesa v Kamnici na cesti Rošpoh del (3)Po poročanju SPIN-a so ob 1.05 v Kamnici in Bresternici, gasilci PGD Kamnica na več lokacijah odstranjevali zaradi vetroloma podrta drevesa in prekrili poškodovano streho na objektu. Neurje je podrlo drogoe električne napeljave, pri čemer so zagoreli. “Dežurni delavec elektra Maribor je odklopil napajanje, gasilci GB Maribor in PGD Kamnica pa so drogove pogasili,” poroča SPIN.

podrta drevesa v Kamnici na cesti Rošpoh del (4)

Na Pekrski cesti v Mariboru na objektu distributerja električne energije je močan veter odkril okoli 300 kvadratnih metrov strehe. Gasilci GB Maribor so odstranili dele pločevine, ki so nevarno viseli s strehe, počistili in preventivno pregledali okolico, še piše SPIN.

Na območju Velikega Boča v občini Selnica ob Dravi je zaradi vetra na cestišče padlo 6 dreves. Gasilci PGD Slemen so drevesa razžagali in odstranili s cestišča. Na območju Smolnika v Rušah so gasilci iz PGD Smolnik, Ruše in Bistrica ob Dravi pogasili požar v naravnem okolju na površini 500 kvadratnih metrov. Na poti na intervencijo pa so gasilci PGD Smolnik odstranili s cestišča 5 dreves. Na cesti relacije Gortina – Muta je podrlo drevo na cestišče. Dežurni delavci VOC Celje so drevo razžagali in odstranili, še piše SPIN.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.