14:52, tor, 23. Apr

FOTO: Mini olimpijada v Hočah





Pri večnamenski športni dvorani v Hočah je bila danes mini olimpijada za učence od prvega do četrtega razreda. Udeležilo se jo je več kot 470 učencev iz Osnovne šole Franca Lešnika Vuka Slivnica, Osnovne šole Dušana Flisa in Osnovne šole Gustava Šiliha. Otroci so uživali na športnih poligonih, ki so jih pripravila lokalna društva ter se družili z Lisjakom, maskoto Olimpijskega komiteja Slovenije. Z njimi pa je bil tudi legenda slovenskega motokrosa Sašo Kragelj.

Športno mini olimpijado, na kateri je Sašo Kragelj,  motokrosist, svečano v imenu vseh otrok prisegel, da se bodo držali olimpijskega duha, sta organizirala Občina Hoče-Slivnica in Olimpijski komite Slovenije. Otroci so po skupinah preskusili poligone: skakali so, premagovali ovire, metali žogo na koš, videli, kako pri judu premagaš nasprotnika, hodili po vrvi in izvajali še mnogo drugih aktivnosti. Niso tekmovali, važno je bilo, da sodelujejo in se pri tem zabavajo.

Mini olimpijada v Hočah
Mini olimpijada v Hočah

Mini olimpijada je sicer projekt, ki poteka po vsej Sloveniji že 15 let, tokrat je prvič v Hočah. Vsako leto pa več kot 15 tisoč otrok sodeluje na mini olimpijadi.”Bistvo dogodka je, da združujemo lokalna športna društva, ki se na tak način lahko predstavijo s svojimi športnimi panogami, dejavnostmi, ki jih imajo, otrokom, torej svoji ciljni populaciji,” je povedal Bojan Jurovič iz oddelka Šport za vse Olimpijskega komiteja Slovenije in dodal: “Da otroci na tak način najdejo šport za sebe, da poskusijo nekaj, kar sicer v svojem življenju običajno ne morejo, ker nimajo priložnosti poskusiti.In seveda, da se pri tem gibajo.” Spomnijo jih tudi na olimpijske vrednote: prijateljstvo, spoštovanje, sodelovanje.” Vesel je, da so tokrat bili prav v Hočah. V izjavi je pohvalil domača društva in soorganizatorje:

Otroke je pozdravil in skupaj z njimi zaprisegel, da bodo spoštovali olimpijska načela, kralj slovenskega motokrosa Sašo Kragelj. Povedal jim je, da ej pomembno, da uživajo v športu, da se rekreirajo, gibajo v naravi in da pustijo telefone in druge elektronske naprave na miru, bolj važno so gibanje, prijateljstvo in sodelovanje.

In danes so bili v Hočah zmagovalci prav vsi otroci, ki so se udeležili mini olimpijade.

Nekaj utrinkov v fotogaleriji:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.