12:46, pet, 29. Mar

FOTO: Mariborski študenti osvojili »nočno« Kalvarijo





Mariborski študenti so se včeraj že tradicionalno podali po vsem znanih stopnicah na Kalvarijo. S tem se je pričela »Aktivna študentska pomlad«, ki jo že vrsto leto organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM). 

Vir: ŠOUM
Vir: ŠOUM

Včeraj se je okrog 250 študentov tradicionalno odpravilo na pohod na Kalvarijo. S tem so množično »premagali« stopnice na znan mariborski grič, ki hkrati veljajo za simbol rekreacijskega udejstvovanja v mestu. Študenti so se skupinsko na Kalvarijo odpravili že peto leto zapovrstjo, dodaten čar pohoda pa je nočna izvedba, kjer študenti s pomočjo LED svetilk osvetlijo stopnice do vrha.

V okviru projekta se bo odvil še skupinski pohod na mariborsko Pohorje, deljenje brezplačne zdrave malice, prav tako pa se bodo študenti lahko udeležili kuharske delavnice. ŠOUM želi z raznovrstnimi aktivnostmi mlade spodbuditi k aktivaciji na področju zdravja in telesne aktivnosti. V ta namen v pomladnih mesecih že vrsto let pripravljajo dogodke, kjer lahko študenti spoznajo načine zdravega prehranjevanja in se hkrati udeležujejo dogodkov, kjer lahko preizkusijo ali nadgradijo svojo telesno pripravljenost.
V sklopu projekta poimenovanega »Aktivna študentska pomlad« se bodo odvile še naslednje aktivnosti:
– Zdrava malica / 5. maj (deljenje zdravih obrokov v študentskem kampusu)
– Skupinski vzpon na mariborsko Pohorje / 8. maj
– Kuharska delavnica / 29. maj (sodelovanje z Višjo polo za gostinstvo in turizem Maribor)

“Sodelovanje v vseh aktivnostih je brezplačno, razen pri kuharski delavnici, kjer je zaradi zagotavljanja udeležbe prijavnina 5 eur,” so še sporočili iz ŠOUMa.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.