01:42, pet, 19. Apr

FOTO: Mariborski policisti opravili pomladni trening na motorjih





Policisti motoristi iz policijskih postaj v Policijski upravi Maribor, so se danes pripravljali na novo motoristično sezono. Sestavni del usposabljanja je tudi kondicijska vožnja.

Policisti na motorjih so danes v Hajdini s praktičnim prikazom predstavili svoje priprave na začetek motoristične sezone. Ta se je že začela, kljub temu, da razmere na cesti še zdaleč niso idealne. Policisti ljubitelje motorjev opozarjajo, da se morajo na novo sezono, kot tudi na razmere na cestah ustrezno pripraviti.

Lanska motoristična sezona boljša od prejšnje

Po podatkih Policijske uprave Maribor, je bila lanska motoristična sezona, kar se tiče prometne varnosti med motoristi, v primerjavi s prejšnjim letom, boljša. V letu 2018 je bilo v  prometnih nesrečah udeleženih 76, leto prej pa kar 97 motoristov. Lansko leto je v prometni nesreči življenje izgubil en motorist, medtem, ko so  letu 2017 umrli kar štirje.

Med povzročitelji prometnih nesreč je bilo devet odstotkov voznikov motornih koles pod vplivom alkohola. Slabši podatek je pri voznikih mopedov. Med temi je kar četrtina takih, ki so vozili pod vplivom alkohola, vsak peti pa ni nosil čelade.

Priprava na novo sezono bistvena

Motoristi se morajo na vsako novo motoristično sezono tudi ustrezno pripraviti, tako, kot so danes to storili tudi policisti motoristi. Poskrbeli so za pripravo motorjev, svoje motoristične spretnosti pa so obnovili še na poligonu.

FOTO: PU Maribor
FOTO: PU Maribor

Kot najpogostejši vzrok za prometne nesreče izpostavljajo neprilagojeno hitrost, neupoštevanje pravil o prednosti, pa tudi nepravilno prehitevanje. Motoristi sicer veljajo za eno izmed najbolj ogroženih skupin udeležencev v cestnem prometu.

Utrinke iz današnjih priprav policistov motoristov v Hajdini najdete v fotogaleriji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.