07:16, pet, 29. Mar

FOTO: Mariborski park gostil 1. mestni piknik





Mariborski mestni park je oživel. Danes se je v središču mesta odvil prvi mestni piknik. V senci dreves, na igralih in na ležalnikih je več sto ljudi uživalo sončno nedeljo.

1. mestni piknik MOM

“Super se imamo, to Maribor potrebuje”,”Uživamo na polno, všeč mi je sproščeno druženje, hrana je odlična” in “Končno je park oživel, vzdušje je zelo sproščeno. Pokazali smo, da tudi mariborčani znamo,” takšni so bili odzivi navdušenih obiskovalcev.

Župan Maribora Andrej Fištravec je bil nad dogajanjem navdušen: “Izredno mi je všeč, da se ljudje povezujejo in družijo. Piknik pravzaprav poteka že cel vikend, danes je dogajanje doseglo vrhunec.”

1. mestni piknik MOM

Da se je odvil piknik v pravem pomenu besede, je poskrbela Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, ki je za obiskovalce pripravila piknik košarice. “V košarici so lokalne dobrote in tradicionalna slovenska hrana. V njej najdemo potico, klobaso, sir, domač kruh, jabolka in druge dobrote,” je povedal dijak SŠGT.

“Za ta dogodek smo se odločili, ker je čas, da se mariborčani povežemo, se družimo in v srcu štajerske prestolnice preživimo lepo nedeljo,” je povedal organizator Mitja Špes.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.