13:05, pet, 29. Mar

FOTO: Maribor je bil ZZrolano mesto že šestnajstič





ZZrolano mesto, športno rekreativna prireditev, ki je bila letos šestnajsta, je privabilo veliko število ljubiteljev takšnih in drugačnih koles(ščk). Organizatorji, Univerzitetna športna zveza Maribor (Zdrava zabava) so jih našteli okoli 500, nekoliko manjši številki kot lansko leto pa je vsekakor botrovala vročina.

Zdrava zabava že od leta 2002 pripravlja ZZrolano mesto, ki je v vsem tem času iz prvotno študentskega dogodka prerasel v rekreativni dogodek, namenjen vsem generacijam.

Zzrolano mesto maribor (4)
Edinstvena priložnost – rolati / rolkati / kolesariti / kotalkati se tam, kjer sicer vozijo avtomobili, privabi zmeraj več udeležencev. »Velik poudarek dajemo na varnost in tudi tokrat je bilo tako, je pa velik izziv ob tolikšnem številu ljudi. Ob tem je nepogrešljiva pomoč tako policistov, ki skrbijo za ustavljanje prometa kot tudi reševalnega vozila ter mariborskih hokejistov Lisjakov,« pravi Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi. Dogodek je letos vodil 6 Pack Čukur, parada pa se je točno ob 16. uri podala na 12-kilometersko traso po Mariboru, seveda v zmernem tempu, ki ga prilagodijo najmlajšim.

Najstarejši Uudeleženec star 76 let
Organizatorji vsako leto nagradijo tako najmlajšega kot najstarejšega udeleženca. Presenetil je najstarejši udeleženec – gospod pri 76 letih, ki je traso premagal s kolesom, vendar kljub temu – vse pohvale. Najmlajši se je nanjo podal kar s poganjalcem, 4 pomladi šteje.

Organizatorji so nagradil oba. Lokacija prireditve je bila enaka kot lansko leto – start in cilj parade na Trgu svobode v Mariboru. Organizatorji so zbirali prijave od 14. ure naprej, medtem pa je do starta bo potekala animacija za otroke na rolerjih pod okriljem Gibalnice Hop hop, maskot Plinka in Strele iz Energije plus ter Hokejskega kluba Lisjaki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.