13:34, pet, 29. Mar

FOTO: Mali princ navdušil v Rušah





V Domu kulture Ruše so včeraj premierno uprizorili muzikal Mali princ. Legendarno delo francoskega pisatelja in pilota Antoinea de Saint-Exuperyja postavlja s pomočjo lutk in glasbe na oder mlada gledališka skupina Mladi Oder Ruše (MOR). Dramatizacija in režija sta delo Cvetke Bevc, za glasbo pa je poskrbel kantavtor Peter Andrej.

 mali princ ruše (7)

Za uprizoritev Malega princa so se odločili, ker gre za v javnosti zelo dobro znano in brano literarno delo. “Mislim, da je tako zaradi tematike. Gre za dilemo odrasli – otrok. Odrasli pojmujemo stvari na uporabnejši način, otroci dojemajo svet bolj raziskovalno, neobremenjeno, s čudenjem,” je še povedal Peter Andrej.

“Delo je zapisano tako večplastno, da lahko govori tako otrokom kot odraslim in prav tako je zamišljena tudi naša uprizoritev,” je še pojasnil.

Dramatizacijo in režijo je prevzela pisateljica, pesnica in glasbenica Cvetka Bevc, ki je znana predvsem kot avtorica radijskih iger, ustvarila je tudi nekaj filmskih scenarijev in glasbeno-gledaliških predstav.

Vlogo Malega princa je odigral Žan Žmavc, v igralski zasedbi so poleg Petra Andreja nastopili še Teja Voglar, Vesna Glavendekić in Mojca Andrej. Z scenografijo in lutke sta poskrbela Vlasta Čobal Sedmak in Boštjan Sedmak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.