01:41, sre, 17. Apr

FOTO in VIDEO: Zimski junaki pripravljeni na smučarsko sezono





Na snežnem stadionu pod Pohorjem so se danes po tradiciji predstavile vse reprezentance pod okriljem Smučarske zveze Slovenije. Športniki so že pripravljeni na prihajajočo novo sezono.
Zbrali so se alpski smučarji, biatlonci, smučarji tekači, skakalci, skakalke, nordijski kombinatorci, deskarji na snegu, smučarji krosisti.

Maribor je sicer domači kraj za najbolj izpostavljena člana slovenskih reprezentanc v hitrih disciplinah, Ilko Štuhec, aktualno svetovno smukaško prvakinjo in zmagovalca smuka v Kvitfjellu Boštjana Klineta, pa tudi za nekdanjega svetovnega prvaka v smučarskem krosu Filipa Flisarja, ter alpskega smučarja Klemna Kosija.

Po prve točke konec meseca

Alpski smučarji bodo v lov na prve točke svetovnega pokala krenili že konec meseca. 27. in 28. oktobra bo na ledeniku Rettenbah nad Söldnom tradicionalna veleslalomska uvertura. Kakšna so pričakovanja pred novo sezono smo vprašali Petra Prevca, Ilko Štuhec in Filipa Flisarja.

Danes so pod Pohorjem podelili tudi priznanja najuspešnejšim tekmovalcem prejšnje sezone. Priznanja so prejeli Ana Bucik, Meta Hrovat, Žan Kranjec, Jakov Fak, Tim Mastnak, Rok Marguč, Žan Košir, Filip Flisar, Jernej Damjan, Anže Semenič, Peter Prevc, Nika Križnar in Jure Aleš, ekipe v smučarskih poletih, moška ekipa v smučarskih skokih, ženska ekipa v smučarskih skokih ter mešana ekipa v telemark smučanju.

43090033_1950998441866000_3637825548681478144_n (1)

Za dosežke na mladinskem prvenstvu so plakete prejeli Meta Hrovat, Ema Klinec, Nika Križnar, Vid Vrhovnik in ženska ekipa v smučarskih skokih.

Slovo od Vogrinca

Posebna čast je doletela nekdanjega direktorja SZS Toneta Vogrinca, ki se je še enkrat več poslovil. V ta namen so mu legende tega športa Bojan Križaj, Tomaž Čižman, Jure Košir, Rene Mlekuž, Špela Pretnar ter Urška Hrovat podarili nove smuči, da slučajno ne bi pozabil na smučanje. Legendarnemu smučarskemu delavcu se je v imenu legend z govorom, ki je bil po mnenju Vogrinca precej bolj tekoč, kot jih je kazal v času tekmovalne kariere, zahvalil Križaj.

Presenečen sem, kaj takega nisem pričakoval. Na zvezi so me spraševali, ali imam kaj časa, da se pridružim na prireditvi, a nisem si mislil, da me čaka še eno slovo. Upam, da naslednje ne bo na grobu,” je dejal Vogrinec.

43108019_2123187834598352_9022736354768846848_n

V središču pozornosti med vsemi reprezentanti je bila povratnica po poškodbi Ilka Štuhec. “Moji uspehi so le lep spomin, moram gledati naprej. Dobro se počutim in se veselim začetka sezone.”

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.