07:45, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Začel se je jubilejni Letni oder Ruše





Sinoči se je s predstavo Swingerji zasedbe Reporter Milan in s 17. KanteFestom, začel jubilejni Letni oder Ruše.

Z včerajšnjo otvoritvijo 17. mednarodnega festivala kantavtorstva KantFest in predstavo Swingerji z zasedbo Reporter Milan, se je začel 20. jubilejni Letni oder Ruše. V znamenitem amfiteatru, v objemu mogočnih smer, ponovno obljublja nepozabna doživetja. Do konca prihodnjega tedna se bodo tam zvrstili koncerti, čez dan pa bo kulturno in športno dogajanje še na drugih prizoriščih.

Pod okrilje Letnega odra Ruše, ki ga prirejajo od leta 2000, se je ponovno vrnil tudi festival Kantfest International, namenjen ljubiteljem pristne avtorske glasbe. Na včerajšnjem uvodnem večeru je nastopilo 10 imen z domače in mednarodne scene kantavtorstva, osrednji gost na odru v Domu kulture Ruše pa je bil Jani Kovačič. Podelili pa so tudi Zlato, Srebrno in Bronasto Kanto po izboru žirije. Nagrado VOX POPULI je izbralo občinstvo, nagrado SILENCE FICTION za tujega izvajalca pa prav tako žirija.

“Festivalu je od leta 2000 uspelo razviti mednarodno razpoznavnost in sodelovanje z mednarodnimi partnerji. Postal je tudi eden ključnih sogovornikov, ko gre za občutljive teme obstoja kantavtorjev,” je pred začetkom festivala povedal producent Kantfesta Peter Andrej.

FLOR 1. dan (reporter milan, kantfest) (4)

Že tradicionalno Center za mlade Ruše (CEZAM) v mesecu avgustu poskrbi za popestritev poletnega dogajanja v Rušah ter predstavitve kulturne in športne ponudbe kraja, še posebej naravnega letnega gledališča Pod goroj, ob vznožju Pohorja s 87-letno tradicijo.

“Imamo kamniti amfiteater sredi gozda, ki res ponuja edinstveno doživetje, kar nam vedno znova potrjujejo tako nastopajoči kot občinstvo. Želimo privabiti še druge organizatorje, da izkoristijo to prizorišče in bomo s tem lahko imeli dogajanje čez vso poletje. Gre za res edinstveno prizorišče v objemu mogočnih smrek” je dejal direktor festivala in CEZAM-a Tomi Prosnik.

Na letošnjem festivalu bodo na edinstvenem prizorišču gostili še Nipkeja in Emkeja, Vlada Kreslina, Željka Joksimovića, ter predstavo Partnerska poroka Toneta Partljiča. Spremljevalni program s koncerti, kulturnimi dogodki in gostinsko ponudbo bo tekel na Tržnici Triglav in na Čolnarni pod Športnim parkom Ruše, kjer se danes od 11. ure naprej obeta prava plaža ob Dravi. Na odru v parku pred občinsko zgradbo pa se bodo predstavljala lokalna društva. Tam bodo skozi ves teden potekale delavnice in predstave za otroke.

Kot so še povedali organizatorji bodo prireditve tudi v slabem vremenu. V kolikor le teh ne bo zaradi slabega vremena možno izvesti na glavnem odru (letno gledališče pod Goroj), jih bodo selili v Dom kulture in Športno dvorano Ruše.

Oglejte si tudi video:

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.