01:46, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: V Radizelu se je minuli vikend končalo državno prvenstvo v motokrosu





Kot tradicija veleva, se je pod organizacijsko taktirko društva AMD Orehova na progi v Radizelu zaključilo državno prvenstvo v motokrosu. Letos je pri pripravi proge organizatorju pomagal tudi Bogomir Gajser, oče našega najboljšega motokrosista, nekdanjega svetovnega prvaka v kraljevem razredu MXGP, Tima Gajserja.

V odprti kategoriji je bil še šestič letos pričakovano najhitrejši Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team), ki je naslov državnega prvaka osvojil brez izgubljene točke. To je za Gajserja že deseti naslov državnega prvaka v karieri. Tim Gajser je tako kot v preteklosti, kljub napornemu urniku tekmovanj za svetovno prvenstvo, je Tim našel čas tudi za domače državno prvenstvo. Z drugim mestom na dirki je sezono sklenil letošnji podprvak Klemen Gerčar (AMD Brežice), tretji je bil Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice).

Tim Gajser
Tim Gajser

V kategoriji MX2 je bil zmagovalec Jan Pancar (AMD Šentvid). V obeh vožnjah finalne dirke je bil hitrejši od Luke Mileca (AMD Vurberk), ki je zadnji dirki državnega prvenstva vozil s poškodovanim komolcem, vendar se je kljub temu veselil naslova državnega prvaka, saj je imel pred Pancarjem točkovno prednost z začetka sezone. Maks Mausser (Motocross-Ski Gajser Team), letošnji državni prvak v kategoriji MX 125, finalne dirke ni odpeljal, saj je bilo prvenstvo odločeno že pred zadnjo dirko, zato je tekmoval v kategoriji MX2 in osvojil tretje mesto. V kategoriji MX 125 oziroma motorjev s prostornino 125 kubičnih centimetrov je prvič letos zmagal Gal Hauptman iz akipe AMD Šentvid, drugi je bil Gašper Polajžer, tretji pa Matevž Robek, oba iz ekipe MK Fire Group. V konkurenci 85-kubičnih motorjev so na finalni dirki zobe pokazali predvsem motokrosisti iz tujine. Zmagal je namreč Madžar Noel Zanocz. Najboljši slovenski predstavnik v kategoriji MX 85 je bil Jaka Peklaj (AMD Šentvid) na četrtem mestu. Peklaj je že na predzadnji dirki postal državni prvak v kategoriji MX 65, zato je finalno dirko izpustil in je tekmoval v višji kategoriji. Priložnost za dokazovanje so tako dobili njegovi sotekmovalci. Skupne zmage se je na dirki kategorije MX 65 veselil Gal Geršak (AMD Vurberk) pred Tinetom Novakom (AMD Radovljica), tretje mesto pa je zasedel Miha Vrh iz Športnega društva MX Bistrc.

Državno prvenstvo v motokrosu (Radizel)
Državno prvenstvo v motokrosu (Radizel)

Državnega prvenstva so se udeležili tudi veterani. Pri starejših veteranih je šestič letos zmagal nepremagljivi Bogomir Gajser (Motocross-Ski Gajser Team), ki je ubranil naslov državnega prvaka. Medtem ko je bilo prvenstvo v kategoriji starejših veteranov že odločeno, pa prvo mesto v kategoriji mlajših veteranov pred radizelsko dirko še ni bilo oddano. Zmago je osvojili domačin Sašo Kragelj (ŠD MX Akademija), ki se je s tem dosežkom na zadnji dirki sezone uvrstil na skupno drugo mesto. Drugi je bil Borut Koščak (AMD Šentvid) in tako poskrbel za napet boj ter na zadnji dirki naslov prvaka speljal Igorju Pancarju iz ekipe AMD Šentvid, ki je tako zasedel končno tretje mesto.

V pokalnem prvenstvu MX 50 pa je zmagal Val Slavec in postal letošnji pokalni prvak. Drugo in tretje mesto sta na zadnji dirki sezone osvojila Teo Šukljan (Društvo 3 kraji) in Rok Plestenjak (RPmoto MX klub).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.