22:06, sre, 24. Apr

FOTO in VIDEO: Tudi tokrat protestniki na mariborskih ulicah





Kot že več petkov, so tudi danes potekali protivladni protesti, tudi v Mariboru kjer se je skupaj zbralo nekaj več kot 300 protestnikov.

V Mariboru, na Trgu svobode je bilo tokrat občutno manj protestnikov na kolesih. Ponovno so zbirali podpise za odstop vlade, nekaj je bilo tudi napisov s kredo po tleh. Protestniki so nosili tudi transparente, a manj kot prejšnji teden. Napise “Smrt janšizmu! Svoboda vsem!” so tokrat razporedili okrog spomenika. Kot vedno je protestnike podprla tudi množica ljudi ob robovih trga. Skupaj se je zbralo nekaj več kot 300 protestnikov.

V primerjavi z ljubljanskimi protesti, kjer so bili danes nemiri že pred napovedano uro protestov, je bil mariborski protest precej mirnejši. “V Ljubljani je policija v celoti ogradila Trg republike. Nekaj protestnikov je ograjo prestopilo in v ograjenem delu bralo ustavo. Ker se kljub opozorilom policije niso umaknili, jih je ta fizično odstranila. Glavnina protestnikov pa se je za začetek preusmerila na Prešernov trg,” je poročal STA.

Več utrinkov iz Maribora si oglejte v videu in v fotogaleriji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.