10:26, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Skupna razstava Tjaše Oman in Vere Kovačevič





V Destrniku so v Volkmerjevem domu nedavno odprli fotografsko in likovno razstavo del, na kateri sta svoja dela predstavili Tjaša Oman in Vera Kovačevič. Na otvoritvi pa so imeli tudi bogat kulturni program, za katerega so poskrbeli pevci in pevke ter folklorna skupina.

Tjaša Oman je pripravila izbor svojih fotografij, ki so večinoma portretne, ob ustvarjanju pa je bila pozorna tudi na podrobnosti. Kot je sama dejala, je rdeča nit na njih življenje, življenjsko, tisto, kar se dogaja.

Arhitektka Vera Kovačevič pa v svojem prostem času ustvarja slike in pravi, da ima rdečo nit, ki je občasna. Včasih jo vodi njeno delo, tako da riše arhitekturo, drugič jo pritegnejo rože, ne nazadnje pa tudi portretira. Vzame pa si čas tudi za slikanje živali. Posebej ji je ljuba slika njene psičke in portrete svojih otrok. Sicer pa je tokrat predstavila slike, ki so nastale kot akvareli in akrili.

Otvoritev razstave je tokrat spremljal kulturni program, ki ga je koordiniralo Kulturno društvo Destrnik z Simonom Friedlom, predsednikom društva. Za samo razstavo pa je dejal, da se slike in fotografije nedvomno povezujejo z ljudmi iz domačega kraja.

Oglejte si galerijo s prireditve:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.