14:22, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Ptuj zasijal v soju prazničnih luči





Na Ptuju so včeraj zvečer prižgali praznične luči ter tako najstarejše mesto še olepšali. Ledena kraljica z ognjenim spremstvom pa je poskrbela, da bodo prazniki ne samo lepi, ampak tudi čarobni in pravljični.

Na odru so bili tudi pevci iz Zbora učencev ptujskih osnovnih šol in vokalna skupina IL Divji, za norčije sta poskrbela ptujska škrata, ki sta se zabavala in hkrati zabavala tudi zbrano občinstvo, med katerim je bilo veliko otrok, ki so vneto čakali in upali, da bo Ledena kraljica s svojim spremstvom našla ogenj in s tem poskrbela, da pravljični svet ne bo izginil. Na stojnicah pa so malce večji obiskovalci našli veliko zanimivega iz lokalne ponudbe in kulinarike. Praznična razsvetljava na pročeljih zgodovinskih hiš je z unikatno okrasitvijo delo ptujske vizualne umetnice Stanke Vauda, pridruženi pa ji bodo tudi zvočni učinki. Na Ptuju bo zaživela tudi Ptujska pravljica, ki bo vse do konca leta s pravljičnim sejmom, glasbenim programom in programom za otroke poskrbela za pravljičen, čaroben, najlepši zadnji mesec tega leta. Za praznično okrasitev mesta pa so poskrbeli tudi učenci ptujskih osnovnih šol, otroci iz Vrtca Ptuj in Zasebnega vrtca Vilinski gaj, ki so izdelali okraske za dvajset božičnih drevesc v starem mestnem jedru.

Popotnico za čim lepša doživetja v prazničnem mestu pa otrokom in tudi starejšim podarjata oba ptujska škrata Saša in Gašper, ki sta včeraj popestrila celoten program s svojimi vragolijami:

Recept, kako se imeti čim boljše in lepše, pa nam je zaupala Barbara Karba, ki je kot Ledena kraljica s svojimi spremstvom pomagala Ptuju, da bo še bolj pravljičen:

Oglejte si še nekaj utrinkov bogatega programa:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.