00:40, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Pestro sobotno dopoldne v Sveti Trojici





V Sveti Trojici se je včeraj uradno pričel festival Trojica Fest, v okviru katerega se bo do 16. junija zvrstilo mnogo dogodkov. Danes dopoldne so tako pričeli s tradicionalnim trojiškim pohodom, nadaljevali z blagoslovom motorjev in kmečkimi igrami. Danes bo v Sveti Trojici še pestro, saj je zvečer na sporedu osrednja zabava s skupino Instaband in gostom presenečenja.

Praznovanje občinskega praznika v Sveti Trojici ne mine brez tradicionalnega pohoda po poteh v občini Sveta Trojica. Gre za okrog 30 kilometrov dolgo pot, ki jo zmore prehoditi vsakdo, razlaga predsednik Planinskega društva Hakl, Drago Lipič.

Na cerkvenem dvorišču pa je potekal blagoslov motorjev, ki ga prav tako organizirajo že vrsto let. Gre za tradicionalni blagoslov, ki ga opravi tamkajšnji duhovnik in voznikom zaželi veliko varnih kilometrov. V video izjavi o blagoslovu pojasnjuje Marjan Klobasa, podpredsednik TD Sveta Trojica.

Na travniku pri trgovini Mercator pa so člani PGD Osek in TD Sveta Trojica pripravili že tradicionalne kmečke igre. Ob začetku so se kosci podali v tekmovanje in pokosili tamkajšnji travnik tako, kot so to delali nekoč. Branko Družovec iz PGD Osek je pojasnil, kaj vse so sodniki pri košnji trave ocenjevali.

Poglejte kako spretni kosci so:

Utrinki današnjega dopoldneva v Sveti Trojici v fotogaleriji:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.