03:09, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Otvoritev novega kampa za avtodome v Jakobskem Dolu





V Jakobskem Dolu so pri Vinogradništvu Mulec odprli stojna mesta za avtodome, ki so že v otvoritvenem vikendu bila polno zasedena. Tako goste kot vse udeležence pa sta ob družini Mulec sprejela tudi pesniški župan Gregor Žmak in direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor Stane Klemenčič, ki sta izpostavila pomembno pridobitev.

Jakobski Dol je namreč vasica v osrčju Slovenskih Goric, ki se ponaša z bogato vinogradniško in vinarsko zgodovino, poleg vina pa je turizem panoga, za katero  se v vasi zavedajo, da je zelo pomembna za razvoj kraja in je kot taka tudi zasidrana na turističnem zemljevidu. Kraj je poznan po prireditvah, kot so Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba, Harmonija hrane in vina, Državno tekmovanje v kuhanju kisle juhe, Vinogradniške igre, KULeBIKE – kulinarična kolesarjenja in še mnogo drugih. Gregor Žmak, župan Občine Pesnica je še psoebej pohvalil pomembno pridobitev, s katero bodo lahko ne samo v Jakobski Dol, ampak tudi v Pesnico in Slovenske gorice privabili nove turiste. Več v njegovi izjavi:

Ker pa se kmetje in vinogradniki zavedajo, da je vse več treba narediti tudi za pridobivanje gostov in turizmov, se lotevajo tudi novih projektov. Z izgradnjo turistične infrastrukture so namreč korak bližje večjemu število gostov, ki vse rajši raziskujejo Slovenske gorice. Prav o tem je spregovoril tudi Gregor Mulec iz Vinogradništva Mulec:

Na Vinogradništvu Mulec so zato lotili razširitve svoje ponudbe z izgradnjo stojnih mest za avtodome, imenovanega tudi CamperStop Mulec, ki na vinogradništvu ponuja 12 sodobno opremljenih  mest za avtodome, ki so že na voljo obiskovalcem. Stojna mesta so opremljena z vsemi potrebnimi priključki – celotna oskrbna postaja (pitna voda, elektrika, izpust odpadne vode, možnost praznjenja wc-kaset), posode za smeti (ločevanje odpadkov) ter diskretna in direktna razsvetljava.

Da je dobro, da kmetje in vinogradniki širijo svoje dejavnosti na turizem, ob tem pa dobijo podporo v lokalni skupnosti, pa meni tudi direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor Stane Klemenčič. Njegova izjava je v posnetku:

Nekaj fotografij z otvoritve si lahko ogledate v galeriji:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.