00:39, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Odličnjaki prejeli županova priznanja





Danes sta župana Občine Destrnik, Franc Pukšič in Trnovska vas, Alojz Benko, sprejela učence devetega razreda, ki so dosegli odličen uspeh vsa leta osnovne šole, pa tudi učence z izrednimi dosežki. Kot je povedal ravnatelj JVIZ OŠ Destrnik – Trnovska vas, Drago Skurjeni, je tudi ta generacija dobra in uspešna. Župana sta devetošolcem zaželela srečno pot tudi v nadaljnjem šolanju.

Trije osnovnošolci, natančneje devetošolci so danes iz rok županov Občine Destrnik in Trnovska vas prejeli priznanja za devetletni odlični uspeh. Tadej Razlag, Jan Benko in Žiga Mohorič so pojasnili kaj je bilo v osnovni šoli najtežje in kje bodo nadaljevali šolanje.

Generacija, ki zaključuje osnovnošolsko šolanje na OŠ Destrnik, je podobna prejšnjim, čeprav je priznanj učencev manj, kar pa ravnatelj Drago Skurjeni pripisuje k nekoliko manj številčnejši generaciji, ki je trenutno v zadnji triadi.

Učenci so iz rok obeh županov prejeli priznanja in manjše nagrade. Sicer pa ohranjajo tradicijo podeljevanja priznanj nadarjenim devetošolcem, vendar lokacijo vsako leto zamenjajo. Tokrat so priznanja podeljevali v Občini Trnovska vas, medtem, ko je Občina Destrnik bila zadolžena za nagrade.

Gre za združeni osnovni šoli, v občini Trnovska vas je namreč podružnična šola OŠ Destrnik, tako da sta priznanja podelila oba župana in učencem zaželela srečno nadaljevanje izobraževanja v srednji šoli in nato kasneje tudi na fakulteti. Alojz Benko, župan Občine Trnovska vas je dejal, da so ta tradicionalna druženja z devetošolci tudi spoznavne narave.

Osnovnošolci so se nato z županoma, ravnateljem in razredničarko družili še ob kosilu in izmenjali nekaj misli o željah in ciljih v prihodnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.