11:34, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Na OŠ Ljudski vrt Ptuj odprli rimski botanični vrt z učilnico na prostem





Na željo učencev in ob podpori donatorjev so v sklopu prireditev ob 1950. obletnici prve pisne omembe Ptuja na Osnovni šoli Ljudski vrt Ptuj uredili rimski botanični vrt z učilnico na prostem. V prijetno urejenem vrtu, ki bo imel tudi izobraževalno noto, se bodo lahko učenci na sproščen način učili šolske predmete, hkrati pa tudi sožitja in odgovornega ravnanja z naravo.

Ravnateljica OŠ Ljudski vrt Ptuj Tatjana Vaupotič Zemljič je povedala, da se jim zdi prav, da šola živi s svojim okoljem, „sploh pa letos, ko je bilo celo leto posvečeno 1950-letnici prve pisne omembe Ptuja, se nam je zdelo prav, da se vključimo v to dogajanje.“ Zaradi tega so naredili čez leto več dogodkov, prireditev in raznih drugih aktivnosti. Na bazarju so dobili tudi nekaj sredstev, učenci pa so izrazili željo, da bi imeli učilnico na prostem. In prav ureditev rimskega botaničnega vrta z učilnico na prostem je nekaj, kar jim bo ostalo tudi kasneje, saj ga bodo lahko nadgrajevali in dopolnjevali. „Dokazano je, da naša šola stoji na rimskih izkopaninah, to smo občutili tudi v času, ko smo dograjevali šolo,“ je povedala Vaupotič Žemljičeva in dodala, da je s pomočjo donatorjev uspelo narediti botanični vrt in učilnico na prostem. Velik del vrta in učilnice so uredili s prostovoljsko akcijo učitelji in drugo osebje šole, pridružili pa so se jim tudi starši. Kaj vse bodo lahko učenci počeli v učilnici na prostem in na vrtu, je povedala v izjavi na posnetku.

Botaničnega vrta in učilnice na prostem pa ne bi bilo brez dobrega sodelovanja vseh deležnikov. Županja MO Ptuj Nuška Gajšek pravi, da je prav to eno večjih sporočil tega projekta: “Ko si pomagamo, ko delamo s skupnim ciljem, lahko naredimo veliko.” Njena izjava je v posnetku:

Vrt so danes tudi slovesno odprli. Učenci osnovne šole so pripravili program, v katerem so demonstrirali postavitev rimske vojske, učenke pa so zaplesale ples vestalk, obojni pa izdatno pomagali pri pripravah in ureditvi botaničnega vrta z učilnico na prostem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.