23:39, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Na Ajdinem teku več kot 2400 otrok zavzelo mariborske ulice





V okviru 4. mariborskega mestnega danes že drugo leto zapored tečejo na Ajdinem otroškem teku.

ajdin tek, mariborski mestni tek 2019 (1)

Na Trgu Leona Štuklja, kjer je tudi start teka, se je 2.500 otrok iz dvanajstih mariborskih osnovnih šol ter napolnili ulice Maribora. Ulice mariborskega mestnega središča je že drugo leto zapored v okviru Ajdinega otroškega teka napolnilo 2.500 mladih tekačev. Športna zveza Maribor, ki ta vikend organizira 4. Mariborski mestni tek, je v dogajanje vključila tudi osnovnošolce iz 12 mariborskih osnovnih šol. Ti pa so tudi letos pokazali, da prihodnost mariborskega športa resnično sloni na mladih aktivnih generacijah. Ajdin otroški tek je teklo 2.500 tekačev vseh stopenj osnovne šole, prav tako pa so se s progo spopadli otroci s posebnimi potrebami OŠ Gustav Šilih. Namen teka je promocija gibanja med mladimi, za svoj trud pa so vsi sodelujoči prejeli tudi medalje in majčke. Z nagradnimi paketi so bili posebej nagrajeni najboljši trije v vsaki kategoriji.
Kljub temu, da je bil prvi dan dogajanja namenjen otrokom, najmlajši iz dogajanja ne bodo izločeni niti jutri (v soboto 7.9.), ko bo potekal osrednji 4. Mariborski mestni tek na 5 km in 10 km. Organizator je letos posebno pozornost namreč namenil družinam, trasa pa je prilagojena tako, da jo bodo zmogli vsi družinski člani. Za tiste otroke, ki se s traso ne bodo spopadli, bo v času teka organizirana tudi športna animacija pod vodstvom Smučarskega kluba Pohorje.
Na letošnjem mestnem teku organizatorji pričakujejo okoli 1.000 tekačev, kar je vsaj dvakrat več kot lani. Odziv na tek pa samo potrjuje, da je Maribor mesto športnega dogajanja in športnih ljudi. #gibajmaribor kot osnovno vodilo Športne zveze Maribor se tako vse bolj tudi v praksi izkazuje za pravo vodilo športnega udejstvovanja Mariborčanov.
Štart 4. Mariborskega mestnega teka bo v soboto, 7.9. ob 9.00 na trgu Leona Štuklja, tek pa bo izveden ne glede na vreme. Tekači obeh tras bodo štartali istočasno. Štartne pakete lahko prijavljeni tekači prevzamejo tudi še na dan teka v plesni šoli Pingi, v neposredni bližini osrednjega dogajanja. Posebnost letošnjega teka bo tudi zabavno dogajanje na trgu Leona Štuklja. Ob 20.00 se bo namreč dogajanje nadaljevalo s koncertom Jana Plestenjaka in Modrijanov, ki ga ob svojem rojstnem dnevu organizira Europark Maribor, partner Mariborskega mestnega teka.

Več pa si oglejte v videih:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.