01:11, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Modni spektakel mariborskih dijakov





Dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor so letos s Festivalom oblikovanja Maribor (FOMB) ponovno pripravili modni spektakel. Dijaki so se ves teden izobraževali ter ustvarjali na različnih področjih. Vso energijo in talent so vložili v svečano prireditev, ki je pomenila tudi zaključek festivala. Za starše, sorodnike, prijatelje in nenazadnje učitelje pa ponos in poklon.

FOMB 17 3

V okviru festivala so se odvila bila različna predavanja, delavnice in razstave. Tako so na dnevih oblikovanja, frizerjev in medijcev, predavali izkušeni in uspešni ustvarjalci ter nekdanji dijaki srednje šole. Društvo festivala oblikovanja želi spodbuditi tekmovalni duh in ustvarjalnost osnovnošolcev, srednješolcev, študentov in ostalih, hkrati pa promovirati podjetnike, obrtnike in posameznike. Natečaj in prireditve, povezane z natečajem v okviru FOMB-a, so v organizaciji društva.

Kot vsako leto do zdaj, so dijaki tudi tokrat uspešno izpeljali svečano prireditev, ki so jo pripravili sami. Poskrbeli so za vse. Dijaki programa frizer za pričeske in ličenje, modni oblikovalci za kar dve modni reviji – eno izpod rok dijakov tretjega letnika in drugo, bolj obširno, dijakov zaključnega letnika. Na predstavitvenem platnu so se z izdelki predstavili dijaki četrtega letnika grafični oblikovalci in oblikovalci uporabnih predmetov. Njihovo razstavo si lahko ogledate v Vetrinjskem dvoru do konca maja. Dijaki programa medijski tehnik so poskrbeli za ozvočenje, fotografijo in snemanje tako zaključne prireditve kot samega Festivala. Dijaki zaključnega letnika pa so se z izdelki prav tako predstavili na platnu.

FOMB že drugič 

Lansko leto je festival zaživel prvič, ker je bil tako uspešen in dobro sprejet v javnosti so se odločili, da z njim nadaljujejo.  Seveda v prid dijakom, saj so ga sami sestavili in se na njem predstavili. V programu so zajeli izdelke frizerjev, modnih oblikovalcev, oblikovalcev uporabnih predmetov, grafičnih oblikovalcev in medijskih tehnikov. Ravnateljica srednje oblikovalne šole Nadja Jager Popović pravi, da je “smisel FOMB-a, da damo mladim priložnost“. Župan Andrej Fištravec, ki se je prireditve udeležil, pa je nam zaupal njegovo sporočilo za mlade.

Več v videu:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.