07:29, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: 1. šolski dan v Selnici ob Dravi z nekaj novostmi





Začetek septembra predstavlja začetek novega šolskega leta. Omogoča nove začetke, priložnosti in novo znanje.  Selniške otroke je v novo šolsko leto pospremila tudi naša ekipa. V OŠ Selnica ob Dravi se je letos vpisalo 351 otrok. 

1. šolski dan OŠ Selnica ob dravi (6)

Otroci so si oprtali nahrbtnike in se z nasmehom na obrazu podali v novo šolsko leto. Nekaj učencev smo pred prvim šolskim dnem povprašali, ali so že nestrpno pričakovali, da sedejo v šolske klopi. Najbolj pogost odgovor je bil da, saj so pogrešali prijatelje, slišati pa je bilo tudi odgovore kot so: “Da se bom kaj naučil”, “Da bom spet odlična”…, med prvošolčki pa: “Ja. Zato, ker se rada učim.”

Otroke je v šolo pospremila tudi županja občine Selnica ob Dravi Vlasta Krmelj, ki jim v prihodnjem šolskem letu želi predvsem veliko novega znanja in pozitiven pogled na šolo. Selniške otroke je v novo šolsko leto pospremila tudi naša ekipa. V letošnjem šolskem letu je v OŠ Selnica ob Dravi vpisanih 351 otrok.

Novo šolsko leto pa prinaša tudi nekaj novosti za osnovno šolo. Vodenje slednje je po tem ko je v pokoj odšla dosedanja ravnateljica Jožica Ozmec, prevzela Manja Kokalj, sicer že 26 let profesorica biologije in kemije na OŠ Selnica ob Dravi. Kot pravi si je začrtala tudi nekaj novih ciljev, ki jih želi udejaniti v svojem mandatu. “Seveda bo nekaj novosti, nekaj inovativnih zadev, in seveda s takim kolektivom – dobrim in uspešnim – ter s tako dobrimi in uspešnimi učenci se ničesar ne bojimo in zagotovo bomo realizirali vse kar smo si za letošnje leto zadali,” je dejala nova ravnateljica.

(Pri)dobili nova oddelka  vrtca Kobanček

Zaradi povečanega vpisa otrok v letošnje šolsko leto so na osnovni šoli med poletjem uredili še dodatna dva nova oddelka za bivanje predšolskih otrok. “Ker je bila potreba smo se odločili, da preuredimo dva oddelka v vrtcu. Tako smo preuredili šolsko knjižnico in jo preselili eno nadstropje višje, v šolsko avlo. Spodnje prostore pa smo uredili v dva oddelka vrtca, tako, da smo vse prezidali in dali novo opremo. Zelo smo zadovoljni, da že lahko vidimo malčke v novih prostorih,” je dejala Krmeljeva. “Bil je zelo velik vpis in tega smo zelo veseli saj so to tudi naši bodoči učenci. Dela so se lepo izšla, tako, da imamo dva nova oddelka, kar nekaj je tudi novih zaposlitev in danes smo uspešno začeli, tudi v vrtcu,” je še dodala Kokaljeva.

Utrinki sprejema prvošolcev tudi v videu:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.