17:53, čet, 25. Apr

FOTO: Hurra Studios prejel nagrado slovenski Startup leta





Na letošnji konferenci Podim v mariborskem Hotelu Habakuk je nocoj potekalo slovesna podelitev nagrad za slovenski Startup leta 2019. Nagrada je šla v roke Hurra Studios, ustvarjalcu poosebljenih otroških knjig Mali junaki.

Naročniki te otroške knjige lahko določajo imena, spol, vsebino in izgled glavnega junaka. Poleg tega v Hurra Studios ponujajo še dodatne produkte, kot so darilne škatle, ki so že del več kot četrtine naročil, ta pa predstavlja “resno spremembo v prihodku podjetja.”

Njihovo uspešnost na tržišču, ki je preseglo meje Slovenije, potrjuje dejstvo, da je podjetje doseglo že več kot 600.000 naročnikov, do konca leta napovedujejo, da bi se številka lahko povzpela na 1,5 milijona uporabnikov oziroma naročnikov. Podjetje je v dveh letih zraslo za kar 82 – krat, širijo pa se tudi v drugih državah, globalno. Prisotni so v Sloveniji, Italiji, Avstirji, Franciji, Nemčiji in ZDA, v tem letu pa bodo prodrli tudi na britanski trg. Knjige izdajajo v kar petih jezikih, ciljajo pa, da bodo v kratkem začeli izdajati tudi knjige v španščini. Katere jezike bodo še dodali, zaenkrat še ne vedo, zagotovo pa so želje po rasti velike in glede na njihovo uspešnost dokaj realne.

BK300108

V finalnem izboru je bilo pet startup podjetij, Ollo Audio, Hopalai, Sileo in Lake. Komisija je kandidate ocenjevala po štirih kriterijih – uspešna potrditev vrednosti produkta na trgu, pridobitev investicij s strani domačih oziroma tujih investitorjev, kompetence, predanost, izkušenost in organiziranost ekipe, pa tudi potencial za hitro rast na tujih trgih.

Utrinki iz današnje slavnostne podelitve v fotogaleriji:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.