21:09, pet, 19. Apr

FOTO: Doživljajsko igrišče v Mariboru obeležilo 8 let





Doživljajsko igrišče v gozdičku na Ertlovi ulici v Mariboru je zaživelo že leta 2010. Osmo obletnico delovanja so obeležili danes. Rojstnodnevno dogajanje je bilo v duhu igre, sproščenega vzdušja in doživetja v parku.

Tokratno poletje je bilo za igrišče še posebej pomembno, saj je prvič v vseh letih delovanja, svoja vrata namesto trikrat tedensko, odprlo štirikrat v tednu.

doživljajsko igrišče maribor (10)

Poglavitna razlika je v tem, da so konvencionalna igrišča postavljena iz strani odraslih, kjer ima igralo v večini primerov zgolj eno funkcijo, doživljajsko igrišče pa kreirajo in postavijo otroci sami, glede na svoje potrebe po ustvarjanju, igri in glede na trenutni navdih. Tako ima lahko ena navadna cev deset različnih funkcij oziroma načinov uporabe,” je povedal Janez Arh, predsednik društva Center za pomoč mladim.

Na praznovanju so poskrbeli za pester program od lokostrelstva, bobnanja, plezanja, poslikave majic, japonskega mečevanja, brainobrain delavnice do otvoritve novega odra. Med drugim pa je bil dogodek tudi dobrodelno obarvan. Pekli so “dobrodelne” palačinke. Zbrana sredstava bodo nakazali na račun društva Center za pomoč mladim, ki skrbi za doživljajsko igrišče.
doživljajsko igrišče maribor (1)

doživljajsko igrišče maribor (8)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.