12:16, pet, 29. Mar

FOTO: Dijaki SŠGT na gostinsko turističnem zboru Slovenije dosegli zavidljive rezultate





V torek, 12. novembra so se dijaki pod strokovnim mentorstvom udeležili 66. gostinsko turističnega zbora (GTZ), ki je potekal v Ljubljani. Gre za strokovno tekmovanje s področja gostinstva, hotelirstva in turizma, ki so tokrat potekala v Grand hotelu Union, mariborski dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem (SŠGT) Maribor, pa so dosegli odlične rezultate.

Vir: SŠGT Maribor
Vir: SŠGT Maribor


Dijaki srednjih šol za gostinstvo in turizem so sodelovali na različnih področjih in dosegli zavidljive rezultate.

Ekipno tekmovanje – strežba: dijaki Žan Čuš, Patrik Kolar, Martina Kovačič, mentor Matej Arnuga. Zlato priznanje in srebrna medalja

Ekipno tekmovanje – kuharstvo: dijaki Leon Breznik, Luka Janžekovič, Lan Verko, mentor Tomislav Podhraški. Bronasto priznanje.

Ekipno tekmovanje – turizem: dijaki Mitja Lugarič, Nena Kovačič, Laura Skledar, mentor Andrej Purgaj. Zlato priznanje in bronasta medalja.

“Dijak Rene Mageš se je pod strokovnim mentorstvom Borisa Korošca udeležil individualnega tekmovanja v pripravi in postrežbi kave in tako uspešno zastopal ime naše šole. Dijaki, ki so tekmovali v različnih kategorijah, so v skupnem seštevku dosegli lepo število točk, in tako je Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, dosegla drugo mesto. Dijaki so s svojim suverenim nastopom zastopali barve šole in ponosni smo na njihov uspeh, zato iskrene čestitke tako dijakom kot tudi mentorjem,” sta sporočila profesorja na SŠGT Maribor Bojana Korez in Matej Arnuga. 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.