12:31, čet, 28. Mar

FOTO: Danes tudi uradno zaživel športni park Ruše





S celodnevnim dogajanjem so danes uradno odpirli prenovljeni športni park v Rušah, ki se lahko pohvali z največjim grbinastim kolesarskim poligonom v državi.

otvorili športni park Ruše (3)

Dan rekreacije je danes v Ruše privabil številne obiskovalce, tudi iz drugih krajev Slovenije.  Z uradno otvoritvijo posodobljenega športnega parka so pripravili celodnevno dogajanje, ki se bo končalo z zabavo v poznih večernih urah. Igrišča so bila polna športnikov. Tako igrišče za in-line hokej, skejt park, kombinirano igrišče za rokomet, nogomet in košarko na tartanu, igrišče za odbojko na mivki in nove pridobitve, kot so zunanji fitnes, igrišče za otroke z ogromnim igralom, so preizkušali številni. Največji grbinasti poligon pa je za svoj trening izbral tudi ekstremni športnik in udeleženec relija Dakar 2014 in 2016 Simon Marčič. 

Tako so tokrat lahko preizkusiti vse našteto. Po besedah direktorja Centra za mlade (CEZAM -a) Tomija Prosnika, si želijo, da bi postal tradicionalen ob prehodu iz zimskega v spomladansko obdobje. Dogajanje se je pričelo že dopoldne in je bilo v večji meri namenjeno otrokom, popoldne pa so potekala tekmovanja. Prosnik je ob tem še dodal, da bodo že med prvomajskimi počitnicami organizirali tudi tečaje rolanja in varne uporabe pump tracka.

Kot je povedal župan Občine Ruše Uroš Razpet, so veseli, da se je odprtja športnega centra udeležilo toliko ljudi. Predvsem pa so veseli, da so površine urbanih športov v naravo pritegnile toliko otrok, ki bodo na ta način aktivno preživljali prosti čas. “Res sem vesel, da nam je tako uspelo. Že v času gradnje je vse nakazovalo na to. Zares si na takšen način želimo ustvariti športno mesto,” je dodal Razpet.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.