22:11, sre, 24. Apr

FOTO: Danes prvič preizkusili Disc Golf park na Arehu





Na Arehu so danes odprli Disc Golf park, ki je četrti v Sloveniji. disc golf areh (2)

Občina Ruše in Javni zavod CEZAM so danes svojemu namenu predali Disc Golf park na Arehu. Tovrsten park, ki je še ena v nizu športnih investicij v občini Ruše ter četrti v Sloveniji, je namenjen vsem generacijam. Gre za pomembno športno in turistično pridobitev. “Za nas je to velika pridobitev. Glede na to, da smo v zadnjem času naredili veliko na športni infrastrukturi si želimo vse dele občine pokriti z vsebinami med katerimi je tudi Disc Golf park na Arehu.  Igra je zelo primerna za družinsko dogajanje, rekreacijo, za preživeti en dan v naravi in si ga malo popestriti, hkrati pa je zraven vključena tudi gostinska ponudba,” je dejal Tomi Prosnik, direktor CEZAM-a, ki je tudi uradno otvoril dogajanje.  V občini Ruše so v zadnjih dveh letih izvedli kar nekaj športnih investicij. Od prenovljenega Športnega parka Ruše, pumptracka, fitnesa na prostem, do rafting na Dravi, v zaključni fazi pa sta tudi ruški del Dravske kolesarske poti in Bike park. Na Arehu pa so naredili še Disc Golf igrišče. “Gre za poskus oživitve nekega življenja in delovanja na Arehu, ki je kot neka zanimiva točka na Pohorju, ki v preteklih letih zaradi dogajanja in stečaja postalo neko področje, ki ga mi zdaj želimo z nekimi tovrstnimi investicijami kot je disc golf igrišče spodbuditi ter privabiti ljudi, da pridejo na Pohorje, da pridejo na Areh in da imajo kaj početi tukaj. Želimo si zgodbo “vrteti” v tej smeri, da bi točka znova oživela,” je dejal župan Občine Ruše Uroš Razpet.  “Zavedamo se, da imamo eno prekrasno okolje, da znamo upravljati s temi površinami in zato želimo vključiti čim več različnih deležnikov k sodelovanju ter s tem dvigniti tudi kvaliteto življenja,” je dodal Prosnik. Ob tem pa je še izpostavil, da gre za odprti tip infrastrukture, brez vstopnine saj želijo, da je infrastruktura dostopna vsem. “Potrebno bo plačati le kavcijo, v kolikor si bo nekdo izposodil disk, če imajo svoj disk pa tudi te ne,” je še povedal Prosnik.

disc golf areh

Sicer pa gre za igro, ki je podobna navadnemu golfu, le da tukaj namesto palice in žogice potrebujemo disk oz. frizbi. Za različne mete se uporabljajo različni diski, saj vsak disk leti drugače. Na koncu proge je kovinski koš, kamor mora igralec vreči disk, da se progra konča. Zmagovalec runde je tisti, ki za vse proge skupaj potrebuje najmanj metov. Za igro, ki se odvija na travnatem terenu in v gozdu, igralci potrebujejo primerno športno ali planinsko obutev. “Progo smo oblikovali za vse igralce. Začne se z lahkimi luknjami nato pa se stopnjuje v malenkost težjo progo, z zadnjimi šestimi pa že moraš biti kar izkušen igralec, da lepo igraš,” je dejal Boštjan Babič iz Disc Golf zveze Slovenije.

Progo so danes poskusili že številni. Kot pravijo pa se jim zdi pridobitev več kot odlična. “Zelo vredu se nama zdi. Nisem si nikoli mislil, da bo kdaj to tukaj stalo. Proga je urejena, mečeš sredi gozda. Zdi se mi super nova atrakcija,” sta povedala Žiga in Davor. “Odlično se mi zdi, saj lahko združiš malo športa oziroma tega rokovanja z diskom ter druženje in hojo. Ob tem pa še kaj spiješ,” nam je še zaupal eden od obiskovalcev.

Disc Golf park bo na voljo vse do 15. oktobra.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.