14:16, pet, 29. Mar

FOTO: Brezplačni prevozi starostnikov v Lovrencu na Pohorju





Občina Lovrenc na Pohorju je nabavila vozilo za prevoz starejših občanov, ki ne morejo sami po nujnih opravkih. Skupaj z občinskim zavodom Danica in zavodom Zlata mreža s projektom Prostofer bodo namreč občane prevažali prostovoljni vozniki. Zdaj imajo kar 15 prostovoljcev voznikov, kar je v tem projektu v posamezni občini rekordno število.

Miha Bogataj, direktor zavoda Zlata mreža, ki po vsej Sloveniji izvaja projekt Prostofer, poudarja, da so bili prijetno presenečeni, da se je prijavilo kar 15 posameznikov, ki bi vozili starejše občane po opravkih. “Res je, lahko bi rekel, da je občina Lovrenc na Pohorju svojevrstni fenomen, saj se je prijavilo kar 15 voznikov, kar odraža tudi veliko mero povezanosti in solidarnosti, predvsem pa srčnost ljudi, ki živijo tu.” Če bi se kdo še želel priključiti ekipi, lahko pokličejo na Zavod Danica, kjer bodo dobili vse ustrezne informacije. Ta zavod prevzema tudi koordinacijo dela. Vsi uporabniki, ki potrebujejo pomoč prostoferja za prevoze, pa pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10 v klicni center, kjer bodo zabeležili njihovo potrebo in uredili prevoz.

Župan Občine Lovrenc na Pohorju Marko Rakovnik je na današnji predstavitvi projekta in predaji vozila poudaril, da je vozilo namenjeno za prevoz starejših občanov, sploh tistim, ki nimajo drugačne možnosti prevoza, pomagali pa jim bodo pri njihovi mobilnosti, da bodo lažje prišli do zdravnika, v trgovino ali po drugih nujnih opravkih.

Danica Hriberšek, direktorica zavoda Danica Lovrenc na Pohorju, pa je dejala, da se je že dlje časa videla potreba po takšni storitvi v kraju. V programu Starejši pomagajo starejšim, ki poteka preko zavoda, imajo socialno delavko, ki bo urejala prevoze in koordinirala delo voznikov. Po klicu na brezplačno številko 080 10 10 bo koordinatorica uredila prevoz in uporabnika poklicala nazaj s telefonske številke 051 20 10 70, da mu sporoči se potrebno. Da je taka storitev zaželena, pa so ugotovili že pred časom, saj je nekaj uporabnikov Dnevnega centra Danica v Lovrencu imelo kar nekaj težav zaradi prevoza.

Tudi s to storitvijo bodo namreč ne samo izboljšali mobilnost starejših, ampak jim omogočili boljšo kakovost življenja.

Oglejte si fotogalerijo s prevzema vozila za prevoz:

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.