06:39, sre, 24. Apr

FOTO: 34. splavarski krst v Mariboru





Sobotni dopoldan je na mariborski Lent privabil veliko obiskovalcev, ki očitno niso hoteli zamuditi pravega, tradicionalnega splavarskega krsta, ki so ga letos že 34. zapored pripravili mariborski flosarji. Krstili so Nina Rojca, njegov boter pa je postal župan Občine Ruše Uroš Razpet.

Foto: Branko Leskovar
Foto: Branko Leskovar

Nino Rojc, sicer inženir mehatronike je včeraj prestal “težko” pot do krsta. Uspešno je moral odgovarjati tako na teoretična kot praktična vprašanja, sledil je še njegov premet nazaj in pa ob koncu skok v Dravo. Tako je postal splavarski krščenec, njegov boter pa je tokrat postal ruški župan Uroš Razpet.

Foto: Branko Leskovar
Foto: Branko Leskovar

Nino je s krstom uradno postal flosar. Tradicijo splavarskega krsta pa so mariborski flosarji obeležili že 34. leto zapored. “Za krst skrbi turistično društvo, da ne zamre, da ostaja med vami in da je tista duša, ki daje mestu poklon naši tradiciji in reki Dravi ,” je v nagovoru povedal Zlatko Jesenik iz Turističnega društva Maribor.

Mariborskim flosarjem je Razpet podelil certifikat kakovosti novega splava v Rušah, ki so ga letos poleti sestavili za potrebe splavarskih voženj. “Srčno upamo, da bomo zagnali ta splav, ki je najnovejše različice od teh splavov,” je povedal Razpet.

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.