17:39, tor, 23. Apr

FOTO: 3. Karierni sejem v Mariboru nudi priložnost za načrtovanje poklicne poti





V mariborski dvorani Lukna danes poteka 3. Karierni sejem, namenjen osnovnošolcem in srednješolcem. Na takšen način želijo mladim, ki se odločajo za nadaljevanje šolanja in izbire poklica, pomagati pri njihovi odločitvi nadaljevanja šolske in poklicne poti. V mariborski dvorani Lukna je prisotnih 60 razstavljavcev vse do 18.00 pa pričakujejo več tisoč obiskovalcev.

karierni sejem maribor 2018 (3)

Karierni sejem prireja Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Območno obrtno – podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico in Univerzo v Mariboru. Na sejmu bodo vse do 18.00 prisotni izobraževalni zavodi in ustanove, obrtniki, podjetniki ter javne institucije, ki bodo predstavljali priložnosti za karierni razvoj v Mariboru in regiji.

karierni sejem maribor 2018 (4)

Sejem nudi predstavitve posamezne srednje šole skupaj s podjetjem, ki tovrstne kadre zaposluje. Obiskovalec lahko tako na enem mestu prejme informacije o poklicih in izobraževalnih programih, vidi prikaz poklicev v živo, spozna možnosti štipendiranja in svoje potencialne delodajalce ali pa si najde prostor v dijaškem domu, izpostavljajo na občini.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.