09:40, pet, 29. Mar

FOTO: 2. etapa kolesarske dirke Po Sloveniji starala v Mariboru





V sklopu 25. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji se je kolesarska karavana v četrtek, 14. junija, ustavila v Mariboru.

dirka3

2.etapa kolesarske dirke Po Sloveniji je začela v Mariboru, na Trgu Leona Štuklja, od koder so pot nadaljevali po trasi 2. etape vse do cilja v Rogaški Slatini. Tekmo so si v Mariboru ogledali domačini in obiskovalci od drugod. Današnja druga etapa je bila dolga 152,7 kilometra.

S startom na Trgu Leona Štuklja so nadaljevali po mestnih ulicah do Mariborskega otoka in nato po trasi etape drugega dne s ciljem v Rogaški Slatini. Mariborčani so na startu in ob progi spodbujali aktualno zasedbo najbolj zvenečih kolesarskih imen – med njimi tudi slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča.

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največja kolesarska prireditev pri nas, ki jo iz leta v leto spremlja več ljudi. Prva »slovenska pentlja« je bila organizirana leta 1993 in se je do danes razvila v vrhunski športni dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva ter hkrati ponuja odlične pogoje za mednarodno promocijo slovenskega turizma.

Začetek dirke v Mariboru so spremljali številni domačini in obiskovalci od drugod. Kolesarje pa je na startu pozdravil tudi župan Andrej Fištravec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.