09:17, čet, 25. Apr

Forum socialnega podjetništva v Rušah





Minuli petek, 7.6.2013 je Društvo TIC Ruše, skupaj v sodelovanju s CEZAM Ruše in Občino Ruše izvedlo Forum socialnega podjetništva: S socialnim podjetništvo do novih delovnih mest v Rušah.

DSC_9886
S Forumom o socialnem podjetništvu so želeli organizatorji – TIC Ruše, obična Ruše in Cezam, privabiti predvsem mlade in ostale iskalce zaposlitev ter jim brezplčano ponuditi informacije o možnostih razvoja podjetništva na podeleželju. Zvrstila so se predavanje in primeri dobrih praks.Obiskovalci so prisluhnili predstavitvi socialnega podjetja Zadruga dobrote in projekta Tekstilnica, kjer je predaval Sebastjan Pikl, predstavitvi Coworking Slovenija, ki jo je izvedla Eva Perčič, ter predstavitvi Sončne zadruge, ki jo je predstavil Tomaž Zver. Prav tako pa so bile v okviru predavanja izvedena tudi splošna predavnja o sicialnem podjetništvu.

Da so prišli po nova znanja in iskanje možnosti so potrdili tudi obiskovalci. Predvsem sta jim bila všeč dva primera dobre prakse v Sloveniji; Coworking v Sloveniji, ki ga izvajajo v kino Šiška, ter Zadruga Dobrote in projekt Tekstilnica, ki sta zelo močno razvita v Dravogradu, Mežici, Ravnah na Koroškem, ter ostalih predelih Koroške.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.