19:52, čet, 25. Apr

Folkart ponovno pod častitim pokroviteljstvom UNESCA





Častno pokroviteljstvo s strani Slovenske nacionalne komisije UNESCA je velika čast in pomembno priznanje za folklorni festival Folkart, ki se bo tudi letos odvijal na fesstivalu Lent.

Vir: Festival Lent
Vir: Festival Lent

Že leta 2012 smo na festivalu Lent bili deležni te časti, kar je botrovalo posebnemu primeru v svetovnem merilu. V letu 2013 je bil mariborski Folkart prvi folklorni festival na svetu sploh, ki mu je pripadla izjemna čast, in sicer častno pokroviteljstvo svetovnega UNESCA,” so povedali organizatorji.

Isto leto pa je svetovna nevladna organizacija CIOFF (ConseilInternational des Organisations de Festivals de Folklore et d’Arts Traditionnels), katere edini slovenski član je Folkart že od samega začetka, producentki Folkarta Alenki Klemenčič podelil visoko priznanje “Silver CIOFF Award Meritorious Service” za zasluge pri organiziranju Folkarta.

V letu 2018, ko je Folkart praznoval častitljivih 30 let neprekinjenega delovanja, je Mestna občina Maribor Folkartu podelila Mestni pečat Maribora.

V letošnjem letu je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO ponovno potrdila častno pokroviteljstvo nad festivalom Folkart, kot največjim slovenskim festivalom in enem najuglednejših na svetu. Tako je komisija Narodnemu domu Maribor kot organizatorju festivala izkazala veliko čast, obiskovalcem Festivala Lent 2019 pa ponudila dodatne razloge za obisk folklornih prireditev na Glavnem odru in drugih festivalskih prizoriščih po mestu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.