12:39, pet, 19. Apr

Flisar pripravljen na začetek sezone, prestavljena petkova tekma





V francoskem Val Thorensu se bo danes začela nova sezona svetovnega pokala smučarjev prostega sloga v krosu. Na uvodnem prizorišču, francoskem Val Thorensu, bi morale biti po prvotnem načrtu prvi dan le kvalifikacije, prva tekma pa v petek, a so se organizatorji zaradi bližajočega se snežnega neurja tekmo prestavili na dan prej.

 filip-flisar-med-skokom-2

Ker je napoved za četrtek odlična, bodo zagotovo pod streho spravili vsaj eno tekmo, medtem ko je sobotna v veliki nevarnosti.

Na začetku sezone bo Slovenija spet imela dva predstavnika. Potem ko je zaradi poškodbe izpustil lansko sezono, se v karavano vrača Blaž Ogorelc, ki pas bo najbrž potreboval nekaj časa, da se vrne na raven, ki jo je že kazal. Zato bo zagotovo glavni slovenski adut Filip Flisar, brkati Mariborčan začetek pričakuje z nestrpnostjo in, kot sam pravi, dobro pripravljen. Da je to res, napoveduje tudi sredin trening, v katerem je dosegel najhitrejši čas.

“Trening je sicer nekaj drugega kot tekma, a vendarle današnji čas je dober podatek. Z izjemo, da me malo daje lakota, saj imamo v Franciji, kljub temu, da bivamo v hotelu s petimi zvezdicami, obupno slabo hrano, predvsem zajtrk, se odlično počutim. Tudi z zdravjem nisem imel težav. V letošnji sezoni zame ne bo nobenih sprememb, oprema ostaja ista, že v predolimpijski sezoni sem jo uspešno preizkusil, kilogrami so podobni, eksplozivnost prav tako. Tako ni razlogov, da bi bilo v novi sezoni kaj drugače tudi, kar se tiče rezultatov. Jasno je, da so moj glavni cilj olimpijske igre, toda tudi na tekmah svetovnega pokala želim biti med boljšimi. Tudi v skupnem seštevku, zato upam, da bom že na začetku pravi,” je med kondicijsko vadbo v hotelskem fitnesu dejal Flisar, ki mu proga v Val Thorensu, na kateri zaenkrat snega ni veliko, sicer ne diši najbolj, a je na njej že dosegel nekaj zelo dobrih rezultatov.

Leta 2015 je tu tudi dvakrat stopil na zmagovalni oder, enkrat je bil drugi, enkrat pa tretji. “Za razliko od prejšnjih let je proga letos bolj tehnična, kar seveda meni ustreza. Je lepa, a ima negativni zavoj na koncu, na katerem se dogaja marsikaj, tudi ‘svinjarije’. To mi seveda ni všeč, a Francozi hočejo spektakel, da se tudi nekaj atraktivnega dogaja. Ta zavoj ima odločilni pomen, v tem zavoju se bodo v večji meri delila mesta,” meni zdaj že nekdanji svetovni prvak, ki lani naslova ni ubranil predvsem zaradi velike smole v finalu prvenstva v Sierri Nevadi.

Konkurenca se pred začetkom letošnje sezone ni spremenila, vsi najboljši iz zadnjih sezon na čelu z olimpijskim prvakom in dvakratnim zmagovalec svetovnega pokala in branilcem naslova Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom, bodo tudi letos v boju za najvišja mesta. Flisar je lani v svetovnem pokalu dvakrat zmagal in se še dvakrat uvrstil na stopničke, v skupnem seštevku, ki ga je v preteklosti tudi že dobil, je zasedel četrto mesto.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.