15:19, sob, 20. Apr

Fištravec zgrožen nad ministrstvom





Danes je župan Mestne občine Maribor podal izjavo o objavi rezultatov Ministrstva za kulturo v zadevi mariborski grad, za katerega so včeraj objavili popravljene rezultate razpisa za obnovo kulturnih objektov. Namesto Maribora, Rogaške Slatine in Novega mesta so izbrali Piran, Krško in Ljubljano.

Na včerajšnjo objavo novih rezultatov razpisa za razvojne kulturniške infrastrukturne investicije se je ostro odzval mariborski župan Andrej Fištravec. Dejal je: “Objavo rezultatov in dejstvo, da je denar prejelo Lutkovno gledališče Ljubljana, ocenjujemo kot radikalno srhljivo, če ne groteskno.”
grad.Still001
Po prvi objavi rezultatov, v kateri so na ministrstvu mariborskemu gradu namenili tri milijone evrov za tretjo fazo obnove, je tik pred prazniki v decembru v.d. državnega sekretarja Lilijana Kodrič odločila drugače. Razveljavila je delo strokovne komisije, ki je ocenjevala projekte, skupaj z ministrom so ugotovili, da je komisija v prvo napačno točkovala projekte, se opravičili za napako in včeraj objavili “pravilne” rezultate. Poleg Maribora so brez denarja ostali še občini Rogaška Slatina in Novo mesto. Fištravec pa je ob tem povdaril, da nenadna sprememba meril pri odločanju ne bo vzdržala pravne presoje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.