20:40, pet, 19. Apr

Fištravec v upravni spor





Mariborski župan Andrej Fištravec je danes vložil upravni spor proti Ministrstvu za kulturo, v zadevi mariborski grad. Prepričan je namreč, da je bilo mesto oškodovano.

Spomnimo: pred dobrim tednom dni (15. januarja) se je Fištravec ostro odzval na objavo rezultatov tretjega javnega razpisa za razvojne investicije v kulturno infrastrukturo, na katerem so namesto Maribora, Rogaške Slatine in Novega mesta, izbrali Piran, Krško in Ljubljano. Maribor je tako ostal brez treh milijonov evrov, ki so jih želeli nameniti za obnovo mariborskega gradu. Fištravec je takrat opozoril, da se je tudi na tem razpisu pokazala za Slovenijo običajna centralizacija. Dejal je, da gre za veliko napako in napovedal upravni spor, ki so ga danes tudi uradno vložili. Mestna občina Maribor je tako na Upravno sodišče Republike Slovenije vložila tožbo in zahtevo za izdajo začasne odredbe.

Posodobljeno 23.1.2014 ob 14.07

Na Mestni občini pojasnjujejo, da so upravni spor vložili na podlagi dveh ogledov projektno-komisijske dokumentacije. Med drugim so prepričani, da je pristojni minister ravnal nepravilno, ko je posegel v prvotno odločitev komisije. Zaradi varovanja interesa MOM, podrobnejših tožbenih navedb javnosti za zdaj niso predstavili. So pa pojasnili še, da so hkrati z vložitvijo tožbe sodišču podali tudi zahtevo za izdajo začasne odredbe in predlagali začasno ustavitev nadaljnjih postopkov izvedbe javnega razpisa ter sklenitev pogodb s posameznimi izbranimi prijavitelji do pravnomočne odločitve sodišča.
Ob tem še poudarjajo, da se kristalno zavedajo izjemnega pomena obnove mariborskega gradu, saj bi ta aktivno prispevala k razvoju turizma, ohranjanju kulturne dediščine in razvoju podjetništva v centru mesta.

tozba MOM

Vir: Facebook

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.