14:35, pet, 19. Apr

Festivalu Lent 2019 dve zlati nagradi festivalskega združenja IFEA





Festival Lent 2019 je na 64. kongresu IFEA v Williamsburgu v Združenih državah Amerike dobil dve zlati nagradi. Eno za plakat festivala, drugo pa za majico festivala.

Med 25. in 27. septembrom 2019 so v Williamsburgu v ZDA na 64. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA (IFEA’s 64nd Annual Convention, Expo & Retreat) podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so med vsemi prispelimi prijavami iz vsega sveta najbolj izstopali na področju promocije in ustvarjalnosti v festivalski industriji. Festival Lent 2019, ki ga že od vsega začetka organizira Narodni dom Maribor, je bil tudi tudi tokrat nagrajen. V dveh kategorijah je dobil najboljšo, zlato nagrado Pinnacle, in sicer v kategoriji festivalov s proračunom med med milijonom in tremi milijoni ameriških dolarjev je odnesel zlato nagrado za najboljši promocijski plakat in najboljšo festivalsko majico Festivala Lent 2019.

Plakat Festivala Lent 2019. Vir: Facebook Festival Lent 2019
Plakat Festivala Lent 2019. Vir: Facebook Festival Lent 2019

Na seznamu sodelujočih za nagrade združenja so bile organizacije iz številnih držav sveta, ki pripravljajo programsko zares raznovrstne prireditve. Tako so se za nagrade potegovali poleg festivalov iz ZDA tudi festivali iz Združenih arabskih emiratov, Južne Koreje, Avstralije, Kanade, Irske in Slovenije. Združenje IFEA s sedežem v Boiseju velja za najpomembnejšo organizacijo, ki povezuje in podpira strokovnjake s področja organizacije dogodkov in festivalov vsega sveta. Pod skupno streho delujejo tudi združenja, ki pokrivajo specifične države oziroma celine, kot so IFEA Africa, IFEA Asia, IFEA Australia, IFEA Europe, IFEA Latin America, IFEA Middle East (MENASA) in IFEA North America. Združenje IFEA tako velja za najbolj celovit vir idej, virov, informacij, izobraževalnih vsebin in mreženja za strokovnjake na področju festivalov in prireditev.

Za celostno podobo Festivala Lent 2019 je poskrbel Studio 8.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.