22:46, pet, 19. Apr

Festival kulinarike od petka naprej stalnica na mariborski tržnici





Od jutri, 9. maja, se bo vsak petek na zgornjem platoju osrednje mariborske tržnice odvijal Festival kulinarike Maribor, na katerem se bodo vsak teden predstavljale različne gostilne in restavracije, seveda pa ne bodo manjkali niti priljubljeni in priznani lokalni vinarji.

Festival kulinarike

Atraktivnost Festivala kulinarike je, da se bodo jedi, po katerih so znane sodelujoče gostilne in restavracije, pripravljale v živo, tudi s svežo domačo zelenjavo in sadjem, ki ga ponuja osrednja mariborska tržnica. Prireditev je torej tudi odlična priložnost za ljubiteljske kuharje, da ujamejo kakšen uporaben recept ali razvozljajo kakšno majhno skrivnost velikih kuharskih mojstrov. Obroki bodo pripravljeni tako, da jih bo mogoče vzeti tudi za zraven in tako rešiti težavo petkove malice, kosila ali večerje. Vsak teden se bodo predstavljale različne restavracije, tako da je pestrost okusov zagotovljena. Prireditev ima tudi dobrodelno noto, saj bodo vsi obiskovalci lahko darovali prostovoljne prispevke Zvezi prijateljev mladine Maribor.

S Festivalom kulinarike se pričenja sezona pestrega dogajanja na mariborskih tržnicah, saj bomo vsako soboto organizirali različne prireditve, ki bodo namenjene različnim ciljnim skupinam, skupen pa jim bo poudarek na doma pridelani zelenjavi in sadju ter na zdravi prehrani nasploh. V soboto, 10. maja, bomo na tezenski tržnici obeležili prvo obletnico ureditve novega tržnega platoja, ki jo pripravljamo z mestno četrtjo Tezno. Teden dni kasneje, 17. maja, bo osrednja tržnica namenjena otrokom. V sklopu Otroške tržnice bomo predstavili ptujski lük, otroci pa bodo lahko sodelovali na zabavnih delavnicah in skozi igro spoznavali to avtohtono zelenjavo. Predzadnjo majsko soboto, 24. maja, bomo obiskovalcem osrednje tržnice postregli sadež meseca, jagode, v soboto, 31. maja, pa se bomo s prireditvijo Ta veseli dan na tržnici vrnili v preteklost in obiskovalcem pokazali, kako so se včasih pletle košare in kovali različni izdelki. Z nami bodo lokalni rokodelski mojstri, izdelane izdelke pa bo seveda mogoče tudi kupiti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.