Evropsko usklajen nadzor hitrosti

Policisti PU Maribor bodo sodelovali v evropsko usklajenem nadzoru hitrosti

Slika je simbolična

Slika je simbolična

Pomemben dejavnik predvsem hujših prometnih nesreč, je še vedno hitrost vožnje in s hitrostjo neposredno povezani vzroki (nepravilna stran/smer vožnje, neupoštevanje pravil o prednosti). V prvi polovici leta 2014 so policisti na območju Policijske uprave Maribor obravnavali 225 (222) prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti. V teh prometnih nesrečah so umrli 4 (2) udeleženci, 12 (19) udeležencev se je hudo in 144 (118) lahko telesnopoškodovalo.

Z namenom zagotavljanja večje prometne varnosti na območju Policijske uprave Maribor, bodo od 18. do 25. avgusta 2014, izvajali poostrene aktivnosti s tega področja, imenovane HITROST – POČASNEJE JE VARNEJE. Istočasno bdo sodelovali v evropsko usklajenem nadzoru hitrosti “SPEED”. V tem obdobju bomo ob rednem delu izvajali intenzivnejši nadzor hitrosti na krajih, kjer je problematika hitrosti največja (kritični odseki cest). Obsežnejši poostren nadzor na območju celotne policijske uprave bodo
izvedli 22. 8. 2014, med 7. in 14. uro. Policisti bodo usmerjeni predvsem v ugotavljanje prekoračitev hitrosti, nepravilnega prehitevanja, nepravilne strani in smeri vožnje ter vožnje pod vplivom alkohola in mamil. Poostren nadzor se bo izvajal po metodologiji VERIGA, kar pomeni, da bo na določenem cestnem odseku delo opravljalo več zaporednih policijskih patrulj, ki bodo izvajale kontrolo hitrosti.

Pri delu bodo policisti uporabljali tudi civilna vozila z video nadzornim sistemom PROVIDA.

Želite prebrat več o “HITROST – POČASNEJE JE VARNEJE” ? To lahko storite na spletni strani policije, na povezavi:

http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/63787-hitrost-poasneje-je-varneje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV