07:18, pet, 29. Mar

Erasmus + letos prireja že tretji projekt, tokrat pod imenom “Evropa poje skupaj”





Danes je v športnem parku Ruše(ŠPR), potekala predstavitev projekta Evropa poje skupaj, ki ga pripravljajo v okviru programa Erasmus +.

Ruse_Erasmus 2017

Mednarodna organizacija Cezam Erasmus je sodelovala že na 16. mednarodni izmenjavi, seminarjih in kongresih ter poslala v tujino več kot 70 mladih iz Ruš ter okolice. V programu Erasmus+ sodeluje mreža partnerjem iz Turčije, Cipra, Grčije, Romunije, Hrvaške, Poljske, Litve ter Italije.

“S projektom skušamo poudariti prednosti, ki jih ima Evropska unija kar je tudi podpora evropski uniji, ki nam je Evropejcem omogočila 72 let miru in blagostanja,” nam pojasnjuje Lucijan Vihar.

V prvih treh dneh izmenjave potekajo delavnice, kjer se mladi spoznavajo. Sledijo izleti po Sloveniji ter glasbene delavnice katerih je smisel, da se naučijo dve skladbi med njima je tudi Oda radosti v nemškem ter angleškem jeziku. Lani je potekala akcija podarim ti objem, letos pa bodo 9. maja na trgu Leona Štuklja priredili koncert v katerem bo sodelovalo več mladinskih zborov, med njimi pevski zbor druge gimnazije, pevski zbor Nove kreditne banke(NKBM) ter Brass Band Slovenija. Cilj projekta je, da prireditev postane tradicija, da jo vedno znova zaključimo z evropsko himno ter, da idejo razširimo tudi v druga evropska mesta.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.