01:34, sob, 20. Apr

Dva vzorca krvi na sum koronavirusa poslana iz UKC Maribor





Kot smo poročali, je Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor prepovedal obiske na vseh oddelkih. Od njihove službe za odnose z javnostjo nam je po objavi prejšnjega članka vendarle uspelo izvedeti, da so prepovedali obiske iz preventivnih razlogov, ker je Italija, kjer imajo že sedem smrtnikih žrtev, blizu, Slovenci pa dnevno hodijo v to sosednjo državo. Povedali so še, da v UKC Maribor nimajo potrjenih primerov, da pa so danes poslali dva vzorca krvi na testiranje.

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.
Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

Po telefonu smo govorili z Janezom Lenclom iz službe za odnose z javnostmi UKC Maribor, ki nam je odgovoril, da so UKC Maribor danes zaprli: “Zdaj, ko so celo v Italiji zboleli, kolikor slišimo sedem smrtnih žrtev, pa ker smo mi relativno blizu Italije, kaj jaz vem, eni dnevno hodijo iz Kopra, Izole na delo, potem oni v Slovenijo tudi hodijo dnevno, potem dejansko je nenadzorovan pretok ljudi, nit ne vedo, ali so bolni ali ne. Lahko bi kdo potencialno tudi prišel na obisk posredno. In smo se čisto iz preventivnih razlogov odločili za ta ukrep: prepovedi obiskov za to območje. Jutri pa imamo krizni sestanek, pa bomo videli, kako naprej.“ Dodal je še, da gre za prepoved čisto iz preventivnih razlogov, da ne bi ljudje prenašali okužbe.

Izpostavil je, da do zdaj nimajo nobenega potrjenega primera okužbe z virusom. Da pa je res, da „sta bila dva vzorca krvi poslana naprej na testiranje, jutri zjutraj bodo sigurno že znani rezultati.“ Še enkrat je zatrdil, da sta bila poslana na testiranje v laboratorij in dodal: „Ja, dva vzorca sta bila poslana na testiranje za korona virus. Drugače pa je lahko to čisto mimo, lahko je človek, kaj jaz vem, misli, da bi lahko imel korona virus, pa ni bil nikjer v stiku, to se je v preteklosti že izkazalo.“ Dodal je še, da bodo zjutraj, ko imajo krizni sestanek, zagotovo že vedeli rezultate teh dveh testiranj.

Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi šlo za en primer Slovenca, ki naj bi se vrnil iz Italije, drugi odvzem krvi pa naj bi bil celo od zaposlenega na UKC, ki naj bi se pred časom vrnil iz Daljnega vzhoda.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.