13:28, čet, 28. Mar

Dva nova ekipna državna rekorda na strelskem tekmovanju v Rušah





V Rušah že tretji dan poteka mednarodno strelsko tekmovanje. Včeraj so v tekmovanju, ki so ga posvetili padcu 1. Pohorskega bataljona, v Športni dvorani Ruše dobili zmagovalce v članski in mladinski konkurenci ter tudi dva nova ekipna državna rekorda.

Ekipa članic z zračno puško, v sestavi Živa Dvoršak, Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek, je stari rekord izboljšala za 1,4 kroga in ga tako nastavila na 1874,7 kroge, ženska članska ekipa z zračno pištolo, v sestavi Anja Prezelj, Majda Raušl in Denis Bola Ujčič, pa so postavile nov mejnik na 1682 krogih.

26 mednarodno strelsko tekmovanje Ruše 2020 sobotno tekmovanje (7)

Med posamezniki mladinci je v disciplini 10 m zračna puška slavil slovenski reprezentant Luka Lukić, med mladinkami pa Madžarka Gitta Bajos. V disciplini 10 m zračna pištola je slavila reprezentantka Sara Ščuri, med mladinci pa Slovak Filip Lukaš.

26 mednarodno strelsko tekmovanje Ruše 2020 sobotno tekmovanje (12)

V članski konkurenci je v disciplini 10 m zračna puška Madžar Peter Vas za 1,1 kroga premagal prvega strelca sveta po ISSF lestvici, Petra Goršo, med članicami pa je hrvaška reprezentantka Estera Herceg ugnala drugouvrščeno Snježano Pejčič iz Hrvaške in našo reprezentanko Urško Kuharič.

Med članicami je v disciplini 10 m zračna pištola slavila Madžarka Renata Sike, med člani pa Slovak Pavol Kopp.

26 mednarodno strelsko tekmovanje Ruše 2020 sobotno tekmovanje (3)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.