22:42, čet, 28. Mar

DUTB objavila novo zbiranje ponudb za najem hotelov nekdanjega ŠC Pohorje





Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je objavila novo zbiranje nezavezujočih ponudb za najem hotelov nekdanjega Športnega centra (ŠC) Pohorje na Mariborskem Pohorju. Sedanjemu najemniku, podjetju Playgreen, namreč 1. septembra izteče enoletna najemna pogodba, a je pripravljen še naprej upravljati s temi turističnimi zmogljivostmi.

Vir: Google Street View
Vir: Google Street View

Ponudba zajema štirizvezdični hotel Arena s 60 sobami, velnesom in 18.400 kvadratnih metrov površin okoli hotela ter hotela Bolfenk s štirimi in Videc s tremi zvezdicami in skupno 50 sobami, 26 apartmaji in 15.500 kvadratnimi metri zunanjih površin, ki vključujejo tudi nogometno igrišče.

Kot izhaja iz zapisa na njeni spletni strani, je namera DUTB oddati celoten portfelj, torej kot celoto, kljub temu pa bo DUTB upoštevala želje zainteresiranih najemnikov, ki bi želeli najeti posamezen hotel. Omejitev velja zgolj za hotel Arena, ki ga je možno najeti samo v kompletu s hotelom Videc ter Bolfenk.

Najemno razmerje se bo sklenilo za določeno obdobje vsaj pol leta ali več z začetkom 1. septembra letos ter vsaj do konca februarja 2020 in z možnostjo podaljšanja. Ponudbe bodo na DUTB zbirali le nekaj dni, in sicer do 23. avgusta opoldne.

Pohorske hotele, ki jih je slaba banka leta 2014 tik pred stečajem ŠC Pohorje izvzela iz premoženja, so imele sprva v najemu Terme Maribor, ki upravljajo tudi sosednji Hotel Habakuk. Ko so se te umaknile, pa je hotele vzel v najem mariborski podjetnik Miran Ferk s podjetjem Playgreen, ki se je prej ukvarjalo predvsem z organizacijo priprav športnih klubov in v tej vlogi je Ferk pred leti že sodeloval s ŠC Pohorje.

Septembra lani je z DUTB sklenil enoletno najemno pogodbo in začel tržiti hotele pod enotno blagovno znamko Pohorje resort. Ferk je danes za STA potrdil, da je pred dnevi že predložil DUTB nezavezujočo ponudbo za odkup teh hotelov, v prihodnjih dneh pa namerava podati še ponudbo za nadaljnji najem. Podrobnosti še urejajo.

V odkup naj bi se Ferk podal s poslovnim partnerjem. DUTB je paket nepremičnin pred letom dni ocenjeval na okrog 6,8 milijona evrov, po nedavnem poročanju časnika Večer pa bi Ferkov poslovni partner, ki ni iz Maribora, lahko ponudil ceno okrog pet milijonov evrov.

Skoraj enoletna izkušnja upravljanja s pohorskimi hoteli je sicer po poročanju Večera prinesla bistveno več težav, kot je Ferk pričakoval. Njegovo podjetje je lani prvič zašlo v rdeče številke, na koncu se je izgube nabralo za 206.000 evrov. “Problem so predvsem mrtvi meseci, ko se v Mariboru nič ne dogaja. Pozimi in poleti imamo dobro zasedenost, težave nastopijo septembra, oktobra, novembra, marca, aprila in maja. To pa je polovica leta. Kar je po eni strani velika težava, a obenem tudi potencial,” je Ferk povedal za Večer.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.