15:26, čet, 28. Mar

Državna pomoč v obliki 800.000 evrov za Agroruše





Državna pomoč v obliki 800.000 evrov kratkoročnega kredita, ki jo je vlada podjetju Agroruše odobrila minuli teden, bo podjetju omogočila ohranitev delovnih mest v občini Ruše, ki slovi po visoki stopnji brezposelnosti, obenem pa bo omogočila nadaljevanje dolgoletne proizvodne tradicije.

Podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo gnojil, substratov, semen in sredstev za varstvo rastlin, bo državno pomoč prejelo za šest mesecev. Podjetje je dobilo nalogo, da v tem času pripravi vlogo za prestrukturiranje.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v postopku obravnave vloge ugotovilo, da v družbi obstajajo zdrava proizvodna jedra, ki jih je smiselno prestrukturirati in ohraniti. Zato je strokovna medresorska komisija za dodeljevanje državnih pomoči družbam v težavah v začetku oktobra vlogo podjetja potrdila.

Postopek prisilne poravnave nad Agrorušam je stekel aprila. Ločitveni upniki so prijavili za 5,4 milijona evrov terjatev, navadnim upikom pa je vodstvo družbe obljubilo polovično poplačilo v štirih letih. Ti so se sredi septembra z večino glasov izrekli v korist prisilne poravnave, zato jo je mariborsko sodišče v začetku oktobra tudi potrdilo. Sicer pa je podjetje lani ustvarilo za skoraj tri milijone evrov čiste izgube.

Kot je razvidno iz spletne strani Ajpesa, vodstvo podjetja z okoli 50 zaposlenimi med vzroki za finančne težave navaja pretekla, 2,5 milijona evrov visoka vlaganja v modernizacijo proizvodnje ter požar iz leta 2011, ki je zahteval sanacijo skladišča.  Svoje pa je dodalo še slabo vreme, ki je povzročilo manjšo prodajo gnojil in pesticidov.

agroruše

Druge novice

Comments

  • Pingvinus anonymus

    18 novembra, 2013

    Ha ha ! Spet bojo lahko malo kradli !

    Replay
  • jaka

    20 novembra, 2013

    Samo da se denar enkrat kasneje vrne. Pa smo pomagali z razlogom.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.