21:28, čet, 18. Apr

Društvo Kralji ulice hvaležni za donacije materialnih in finančnih sredstev





Ob sprejetju izrednih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije koronavirusa se zaposleni in prostovoljci v socialnih programih srečujejo z novimi izzivi pri nudenju pomoči posameznikom z družbenega roba. “Trudimo se, da naše delo v tem času teče nemoteno in da nudimo vso pomoč, ki jo brezdomni in osebe v stiski potrebujejo. Pri tem potrebujemo predpisano zaščito,” pravijo v Društvu za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice.

Fotografija je simbolična. Vir: pixabay.com

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je nevladna in nepridobitna humanitarna organizacija, ki združuje strokovnjake in druge posameznike, ki se ukvarjajo z brezdomstvom in socialno izključenostjo. “Z Mestno občino Ljubljana smo v fazi dogovarjanja za ureditev prostorov za začasno zavetišče za brezdomne, ki naj bi pričelo obratovati v naslednjih dneh za čas izrednih razmer,” pojasnjujejo v društvu. “Ob sprejetju izrednih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije koronavirusa se zaposleni in prostovoljci v socialnih programih srečujemo z novimi izzivi pri nudenju pomoči posameznikom z družbenega roba. Trudimo se, da naše delo v tem času teče nemoteno in da nudimo vso pomoč, ki jo brezdomni in osebe v stiski potrebujejo. Pri tem potrebujemo predpisano zaščito,” so pojasnili stanje v trenutni situaciji epidemije.

“Iskreno se zahvaljujemo tako podjetjem kot fizičnim osebam za donacije materiala in finančnih sredstev, deljenje objav na socialnih omrežjih, predvsem pa za ogromno pozitivnih odzivov na poziv za pomoč in zvrhan koš vzpodbudnih besed v teh izrednih časih. Da bomo lahko varneje opravljali svoje delo, nam je podjetje Kovanček Group d.d. doniralo 100 obraznih mask SHIELD. Podjetju se za donacijo zahvaljujemo. Glede na terenske potrebe upamo, da bomo od podjetja pridobili še nekaj dodatnih kosov,” so dodali v društvu.

“V podjetju Kovanček Group d.d. cenimo delo vseh, ki ne morejo ostati v samoizolaciji, saj so od njihovega dela odvisni drugi. Zaposleni in prostovoljci, ki s svojim delom prispevajo k izboljšanju življenja brezdomnih, so eni izmed njih. Hvala, Društvo Kralji ulice, za delo, ki ga opravljate, saj pomagate tistim, ki so v naši družbi te pomoči iz najrazličnejših razlogov najbolj potrebni,” so še dejali. K temu pa dodali, da sedanje razmere v družini, kraju, občini, državi in svetu kličejo po skupnem delovanju, sodelovanju, zaupanju, osebni odgovornosti in solidarnosti. “Le tako lahko preprečimo, da epidemija koronavirusa (SARS-CoV-2) preobremeni zdravstvene kapacitete države in s tem zdravstvenim delavcem prepreči nudenje optimalne oskrbe vsem, ki to potrebujejo. Zato smo društvu podarili higienske obrazne maske za večkratno uporabo SHIELD, s katerimi lahko opremijo 50 oseb (100 mask, dve na osebo) za daljše obdobje,” še pravijo v podjetju Kovaček Group.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.