02:42, pet, 29. Mar

Drevi v Mariboru že peti tek na Kalvarijo





Univerzitetna športna zveza Maribor danes zvečer v okviru projekta Zdrava zabava pripravlja že 5. nočni tek na Kalvarijo. Tradicionalna prireditev že nekaj let privablja ljubitelje teka iz Slovenije in tujine, ki se natanko ob 20. uri poženejo po 455 stopnicah. Prijave bodo zbirali uro pred začetkom prireditve, sicer pa je udeležba brezplačna.

Zajeta slika

Kot je povedala predstavnica organizatorjev Tjaša Špes, se je lani teka udeležilo okoli sto tekmovalcev, najmlajši je bil star deset, najstarejši pa 65 let. Z lansko progo se je najhitreje spopadel Matjaž Mikloša in izboljšal tudi rekord, ki zdaj znaša minuto, 45 sekund in 13 stotink.

Tekmovalci bodo tudi letos do cilja morali premagati 455 kamnitih stopnic do vrha znanega mariborskega griča. Tekma bo še posebej zanimiva za gledalce, saj poteka v nočnem času, proga pa je osvetljena z različnimi svetlobnimi efekti. Za odlično vzdušje pod stopnicami bo skrbel tudi DJ in animator.

Vse tekmovalce in obiskovalce čaka tudi zanimiv spremljevalni program, saj se bodo predstavili različni ponudniki športne opreme in prehrane, možno bo preizkusiti športno opremo, se sprostiti ob masaži ali sodelovati v nagradnih igrah. Ob tem se vsako leto prireditve udeležijo tudi znani obrazi iz medijskega, športnega in glasbenega področja.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.