03:22, tor, 19. Mar

Drevi bo znan enaindvajseti bob leta





Časopisna hiša Večer bo drevi že 21. razglasila bob leta. Avtorja po mnenju bralcev Večera in širše slovenske javnosti najboljše izjave, ki je bila lani objavljena v omenjenem časniku, bodo nagradili s priznanjem na prireditvi, ki bo tudi letos potekala v Slovenskem narodnem gledališču Maribor z neposrednim prenosom Radioteleviziji Slovenija.

bob leta 2018 (4)Med nominiranci za letošnjo nagrado so teolog Branko Cestnik, zgodovinar Igor Grdina, najboljši slovenski kolesar Primož Roglič, zdravnica in humanitarka Ninna Kozorog, docentka na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko Emilija Stojmenova Duh, politolog Marko Lovec, pisateljica Bronja Žakelj, dramaturginja Ana Duša, glasbenik in filozof Boštjan Narat ter publicist Marko Radmilovič.

Večerno prireditev bo ob glasbenih gostih že tretje leto zapored vodil mariborski igralec Jurij Drevenšek.

Od leta 1999, odkar Večer pripravlja akcijo Bob leta, je zmagovalne izjave podalo že 20 Slovencev, med njimi nekateri javnosti zelo znani iz sveta umetnosti, kot so Vlado Kreslin, Polde Bibič, Matjaž Javšnik in Peter Boštjančič, pa tudi iz sveta politike in družbe, kot so Janez Janša, Franc Rode in Ciril Ribičič.

Zadnja leta so nagrade večinoma prejemali ljudje, ki sicer niso del javnega življenja, so pa opozarjali na vse večjo socialno stisko v Sloveniji. Tako sta boba prejeli čistilka Jelka Bobonja iz Zasavja in učiteljica Bojana Potočnik iz Šentjurja.

Lani je nagrada pripadla pravnici Verici Trstenjak za izjavo: “Politikom sporočam: ne govorite, da podpirate strokovnjake. Podpirate jih le, če so slučajno vaši. In politiki, ne govorite, da podpirate vračanje strokovnjakov iz tujine, ker jim vračanje preprečujete.”
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.